Sindikat prosvetara Vojvodine podržao studentski marš 6. aprila 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković (Arhiva)

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine uputio je danas pismo podrške studentima za protestni marš najavljen za 6. april i pozvao studente da budu korektori i kritičari svake vlasti, uz ocenu da se samo tako može stvoriti bolje i srećnije društvo.

„Danas, u trenutku kada Srbija i dalje funkcioniše kao družina, a ne društvo, bilo je za očekivati da studenti prvi ukažu na pogubnost takvog sistema“, navodi se u pismu vojvođanskih prosvetara, uz napomenu da su studenti potrebni ovoj državi i učiteljima, zbog čega treba pažljivo slušati njihove zahteve.

Sindikat je istakao da ih je „stid“ što su im ostavili ovakvu državu, pozivajući malde da budu „pametniji nego što su oni bili“. „Mi smo omanuli – pomislili smo da je dovoljno što smo posao odradili samo na ulici, kad je režim pao, ali je sistem preživeo“, istaknuto je u pismu Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

U Sindikatu ističu kako nisu smeli da poveruju političarima na reč i da su morali da ih prate i kontrolišu, ali da ta lekcija nije naučena. „Nemojte ponavljati naše greške!“, poručili su vojvođanski prosvetari studentima uočo protestbog marša zakazanog za 6. april.

„U borbi i buntu koji kao mladi ljudi uvek nosite sa sobom, mi moramo biti uz vas“, naglasio je Sindikat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari