SNS i SPS odvojeno izlaze na izbore? 1Vučić i Dačić Foto: FoNet/ Nenad Đorđević (arhiva)

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) će, kako sada stvari stoje, na izbore izaći odvojeno, ali konačna odluka još nije doneta, piše danas Blic.

Kako su naveli sagovornici tog lista, konačnoj odluci najviše će kumovati stanje na terenu, odnosno ko će sve od opozicije izaći na zbore.

„Ako Savez za Srbiju bojkotuje izbore, onda je nelogično da se ide na zajedničku listu jer će ove dve stranke osvojiti najviše glasova i izbori bi bili praktično obesmišljeni“, rekao je izvor Blica iz SNS.

Prema tom izvoru, istraživanja pokazuju da bi te dve stranke dobile više procenata kada bi izašle odvojeno na izbore i pitanje je šta će SNS socijalisti kada imaju podršku od 50 odsto.

„Situacija je sada takva, što ne znači da, zbog nekih nepredviđenih događaja i drugačije percepcije građana, ne može da se desi preokret i donese odluka o zajedničkom izlasku“, rekao je izvor iz SNS.

Izvor iz SPS naveo je da konsultacije o toj temi i dalje traju, ali i da se SPS sprema i ponaša kao da sam izlazi na izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari