Tači: Đurić stigao na Kosovo dan ranije 1Hašim Tači Foto: EPA/ARMEND NIMANI /POOL

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ušao na teritoriju Kosova u nedelju uveče i da je noć proveo u stanu Milana Radojčića, a da su pojedinci iz bezbednosnih mehanizama sa tim bili upoznati, prenosi Radio Slobodna Evropa (RFE).

Tači je naglasio da je on lično saznao da je Đurić na Kosovu dok je bio na sastanku sa predstavnicima zemalja Kvinte oko 16:45 sati u ponedeljak i da je tada rekao da se deluje u skladu sa Ustavom i zakonom.

On istakao da je bilo propusta u slučaju hapšenja Đurića u severnoj Mitrovici, navodeći da je na Kosovu stvorena atmosfera u kojoj ljudi tvrde da nisu obavešteni o kretanjima i da beže od odgovornosti.

Prema rečima Tačija, odluka o zabrani dolaska Đurića je bila neočekivana, ali se ona morala poštovati.

Tači je na konferenciji za medije saopštio da je dobio detaljan izveštaj Obaveštajne agencije, na osnovu kojeg se da zaključiti da je jedini razlog deportacije šest turskih državljana njihovo nezakonito delovanje koje je „rizik po nacionalnu bezbednost Kosova“.

Niko ne sme da se goni, cenzuriše ili deportuje zato što ima drugačija uverenja, rekao je Tači. Tači je dodao da je bezbednosna situacija mirna i stabilna i da su preduzete sve mere kako bi i predstojeći uskršnji praznici prošli mirno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari