Tadiću predloženo da bude stožer? 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

„Upravo formiramo zajednički poslanički klub DS i SDS. Konačno važan korak ka ujedinjenju u veliku DS, u koju su dobrodošli svi koji hoće da se bore protiv autokratije u Srbiji i koji dele naše vrednosti. Bez obnavljanja velike DS nema pobede nad Vučićevim režimom!“, napisao je na Tviteru Boris Tadić, predsednik SDS.

Njegova stranka je odlaskom Marka Đurišića ostala bez poslaničkog kluba, tako da su se preostali poslanici pridružili klubu DS. Da DS ima poslanički klub dosad je bilo moguće i zato što ga formalno nije napustio Miroslav Aleksić, koji je prešao u Narodnu stranku kod Vuka Jeremića.

Međutim, ovo je možda i korak u pravcu novog grupisanja opozicije u kojoj bi Boris Tadić bio stožerna figura.

Pojedini izvori Danasa u političkim i bezbednosnim krugovima tvrde da je Boris Tadić prilikom nedavne posete Sjedinjenim Državama imao sastanak sa savetnikom za bezbednost Robertom o Brajenom.

Tadiću predloženo da bude stožer? 2

Na tom sastanku je navodno rečeno da bi bilo dobro da se srpska opozicija pregrupiše i izađe na predstojeće opšte izbore te da bi Tadić kao nekadašnji predsednik Srbije i Demokratske stranke imao dovoljnu političku snagu da bude taj stožer.

Tadić je početkom marta boravio u Vašingtonu i imao niz susreta sa   zvaničnicima, u ime organizacije Madridski klub koja okuplja oko 90 bivših šefova država i vlada iz 60 zemalja i predstavlja najveći svetski forum ovog tipa. Nije zvanično objavljeno ni potvrđeno da se sastao sa O Brajenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari