Trajković: Nudili su mi kasetu sa Oliverovim ubistvom 1Rada Trajković Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Hoću da verujem da Milena Ivanović sebe želi da predstavi kao ženu koja je volela i sve vreme bila pored Olivera, što i jeste fakat.

Ali obzirom da je bila pored njega i da je sve znala, bilo bi dobro da sada ode u Prištinu i svedoči o onima koji su mu pretili, koji su mu palili kola, prostorije i na kraju ga strpali u zatvor, a koje je on prijavio u BIA, Vučiću i tadašnjem zaštitniku građana Saši Jankoviću.

Vrlo bi me zanimalo šta ona danas ima da kaže, budući da tvrdi da njeno prijateljstvo sa Marko Đurićem traje pet godina, a što predstavlja period u kom je Oliver baš od Đurića doživljavao strašno etiketiranje – kaže za Danas Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM, odgovarajući na izjavu Milene Ivanović da je ona poslednja osoba koja treba da govori o njenom ubijenom suprugu.

Ivanovićeva tvrdi da je sramno i licemerno to što je uradila Trajković, koja je kampanju započela na mestu gde je Oliver ubijen. Ona pita i gde je Trajkovićeva bila dok se ona tri i po godine borila za Oliverovu slobodu.

„Takođe, da li se možda seća šta je izgovorila i kakav je njen bio stav u vezi zločina koji su Oliveru stavljeni na teret. Ja to vrlo dobro znam. Postoje ljudi koji mogu da svedoče, poslednja osoba koja treba da koristi Oliverovo ime je Rada Trajković“, istakla je Ivanovićeva za TV Pink. Dodala je da predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM i Oliver nikada nisu bili u dobrim odnosima i da je sramno što Trajkovićeva pokušava da prikupi političke poene preko stradanja jednog čoveka.

Na pitanje da li su tačne tvrdnje Ivanovićeve da ona nikada nije bila u dobrim odnosima sa Oliverom, predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM, kaže da su oni bili politički neistomišljenici, ali su imali jedinstvene političke ciljeve. „Ja i danas čuvam Oliverovu poruku koju mi je poslao pet dana pre ubistva i koja glasi: „Možda će me ubiti, ali ja ne mogu da odustanem, obrukao bih porodicu. To ne bi bilo na ponos moje porodice“.“ Ona napominje da su nakon te poruke razmenili još samo čestitke za Novu godinu i Božić.

Upitana da li je ipak zloupotrebila Oliverovo ime u kampanji, obzirom da je njegova porodica od CIK-a tražila zaštitu njegovog imena, kao i da je nastup liste Sloboda počela na mestu ubistva, sagovornica Danasa kaže da ona razume njihov bol, ali da nije reč o čoveku koji je umro prirodnom smrću , već je ubijen i da su svi dužni da potenciraju istragu o njegovom ubistvo koja ide presporo.

„Pred odlazak u Kosovsku Mitrovicu doživela sam neverovatan pritisak. Rečeno mi je da će me tamo čekati „škaljarci“, „kavčani“, mafija… Da će me ubiti. Dolazili su i u sedište naše koalicije Sloboda. Pred put sam doživela i jednu neverovatnu ponudu. Neki ljudi, rekla bih iz netransparentnih krugova, ponudili su mi kopiju kasete ubistva Olivera Ivanovića. Rečeno mi je da je jedna kaseta data nekima iz vlasti, a druga je ponuđena meni. Rekla sam da da ja niti uzimam, niti dajem pare i da bi te dokaze ukoliko ih imaju trebalo da ponude tužiocu Sulji u Prištini“, kaže Trajkovićeva. Dodaje da je sve oko nje pod velikim rizikom, ali ona nikada neće odustati od otkrivanja počinioca ubistva čoveka koji je bio njen politički neistomišljenik, ali koji nije trebalo da bude ubijen.

Na pitanje zbog čega je upravo ona najveći problem Srpske liste koja sama tvrdi da ima najveću podršku, sagovornica Danasa kaže da je to razlog njen potpredsednik Milan Radoičić, koji je osumnjičen za ubistvo Olivera i koji navodno ima veću podršku Srba sa KiM, od Aleksandra Vučića.

„Ovu kampanju ne koristim za sopstvenu promociju već za predstavljanje suštine Vučićeve politike na prostoru Kosova i Metohije. Jedna od najbolnijih stvari jeste ta što je abolirao Radoičića kroz mehanizam poligrafa za koji ne znamo ni gde je i da li je urađen, da li je to bilo u specijalnom tužilaštvu ili u kabinetu Vučića… Ne znamo ništa o tom poligrafu, a za to vreme Radoičić letuje na Kopaoniku i izdaje naredbe kao najznačajniji čovek Srba sa Kosova i Metohije, hvaleći se da ima 80 odsto podrške Srba sa KiM“, ističe Trajkovićeva.

Podsećanje

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, a prištinske vlasti su u istrazi privodile više osoba, među njima i dvojicu srpskih policajaca zbog sumnje da su manipulisali dokazima. Milan Radoičić je izbegao privođenje, i redovno se pojavljuje na svim važnim političkim događajima Srpske liste. Tužio je Radu Trajković zbog izjava u Danasu i na TV N1, a njoj je dodeljena policijska zaštita. Milena Popović Ivanović je nevenčana supruga Olivera Ivanovića koja se sa njihovim sinom preselila u Beograd nakon ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari