U CG sastanak za formiranje Vlade 1Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Mandatar za sastav vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je danas lidere koalicija na sastanak u petak kako bi rešili spor oko toga kome će pripasti ministarsko mesto u Ministarstvu unutrašnjih poslova, na koje sada pravo polaže NOVA, a zahteva ga „Crno na bijelo“, kao i oko njegove namere da proveri kvalifikovanost kadrova.

U pozivu, mandatar je naveo da je sastanak povodom „konačnog formiranja vlade“.

U sredu je istekao još jedan rok u kome su Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ i „Crno na bijelo“ trebalo da pošalju imena osoba koje bi trebalo da budu u kabinetu premijera, ali oni to nisu učinili.

Iz koalicije “ Za budućnost“, Vijestima je nezvanično rečeno da su mu odgovorili kako ne dolazi u obzir da njihovi kadrovi prolaze test i zatražili sastanak radi objašnjenja oko podele resora i provere kandidata.

Iz URA je rečeno da ne nameravaju da dostavljaju listu imena dok se ne vrate na ono što je ranije dogovoreno – odnosno celokupan sektor bezbednosti.

Krivokapić je koaliciji „Za budućnost“ ponudio devet ministarskih resora i jedno potpredsedničko mesto, platformi „Crno na bijelo“ tri ministarstva i potpredsedničko mesto, a četiri resora su ponuđena koaliciji „Mir je naša nacija“.

Krivokapiću su jedino Demokrate pre tri dana dostavile traženi spisak kandidata za resore koji su im ponuđeni.

Mandatar i dvojica lidera Demokratskog fronta Andija Mandić i Nebojša Medojević u sredu su razmenili oštre reči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari