Vučić: Nisam spominjao nikakve intervencije na Kosovu 1Foto: Beta/Milan Obradović

Nakon trinaest sati rasprave poslanici Skuštine Srbije  sa 145 glasova ZA usvojili su izveštaj o radu vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Na kraju rasprave predsednik Srbije zahvalio se svim poslanicima koji su učestvovali u ovoj važnoj raspravi.

Naveo je da mu je drago što je celokupna javnost mogla da čuje različite primedbe. Zahvalio se i Srbima sa Kosova, poželevši im mirno okupljanje sutra u podne u Mitrovici.

Po završetku rasprave predsednik je u skupštinskom holu održao i kraću konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da je srećan što je uspeo da sasluša sve poslanike, da prema svima pokaže poštovanje i da nijednog trenutka ne izađe iz sale.

„To što opozicija nije bila u sali time  je rekla mnogo više o sebi. Uostalom bila je većina. Narod će to umeti najbolje da oceni“, naveo je Vučić.

Na pitanje novinara kako komentariše ideju lidera Dveri da Rusija pošalje mirovne misije, predsednik je odgovorio da bi se nasmejao da je drugačiji dan.

„Rusija je bila na Kosovu do 2003 . godine, a onda je otišla. Mi poštujemo Rusiju, ali smo nezavisna zemlja, imamo svoju vojsku i policiju“, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li bi moguća vojna internevcija značila rat sa NATO-om, Vučić je odgovorio  da on nije spominjao nikakve intervencije, već da je rekao da je Srbija spremna da zaštiti svoj narod i da će pobediti.

„Nisam neozbiljan da bih srpski narod doveo u bezizlaznu situaciju. Do juče ste me optuživali da sam izdajnik, a sada i ratni huškač. Ja međutim biram sredinu, jer se nikada nisam busao u junačka prsa“, naveo je Vučić i dodao da nakon intervencije ROSU na severu KiM više ništa neće biti kao pre.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

36 reagovanja na “Vučić: Nisam spominjao nikakve intervencije na Kosovu”

 1. Ovaj presednik menja govor svaki minut, jednom vojska je spremna za rat a sad mi nismo za rat.Kad niko nije za rat jer tu su super sile.nemoze ni rusi ni kina da im cine nesto kamoli vojska serbije.

  • 27. maja Vučić u skupštini u izveštaju o KiM kaže,
   – Ne bude li kompromisa, pitanje trenutka kada će Albanci napasti.
   I,
   28.maja 2019. Albanci napadaju.

   ?

  • Svrha celog jucerssnjeg i dsnasnjeg cirkusa je da je poceo da se sprovodi ,,Briselski sporazum“ .I onaj tamo dokazuje Albancima gde je granica kao i tzv.Srpskoj listi,a isto i ovaj ovde dize borbenu gotovost sa rezervistom na celu t.j Vulinom.Vojska ili ono sto je od nje ostalo je stigla dokle ima pravo da dodje.Do granice.Kfor zato nije ni reagovao.Znaju sta su potpisali.

  • I? Sta sa tim stoi je ok? Da li to ikako utice na situaciju, ako ne racunamo nahranjenu sujetu zabludelog dela Srbije koji i dalje ne kapiraju da to sto nama politicari ovde pricaju nema nikakvog uticaja nigde osim na te tri celije mozga sto su ostale u glavi. Neverovatno koliko „kupoglavih ima po ovoj zemlji. Sad da im sutra Vucic kaze Srbi nikad nisu ziveli u Sumadiji, oni bi pisali, pa jeste, to je ok, jer zaboga, to je izjavio najveci od onajvecih Srba u citavoj istoriji i ko sam ja da to preispitujem. Klimoglavci najobicniji, eto, to smo mi. Zato nam je tako kako nam je. I neka nam je!

  • @Pađa***I šta ćemo sad sa tim ok izveštajem? Napisao bih ali mi bonton ne dozvoljava! Šta bi sa onim prethodnim rezolucijama,deklaracijama,platformom,aneksom,memorandumom,proklamacijom,unutrašnjem dijalogu,preambulom…Izgleda da smo se vratili u doba politkoma,artelja,sovhoza i kolhoza!

  • Srbija nesmije metka ispaliti ni ući na Kosovo ni avion do Kosova i Nazad. Čemu toliko sepurenje izazivanje reprize 1999 GOD

 2. Možete taj izveštaj da okačite maču o rep, ali to ne menja situaciju da na Kosovu ne značite sa tim izveštajem baš ništa.
  Isto je, kao da ja usvojim izveštaj da je cela Bavarska moja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.