Foto: Strahinja Ristić

Premijer Vučić je prilikom gostovanja na Javnom servisu interpretirao interesovanje javnosti za rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici, ali i o padu vojnog helikoptera, kada je poginulo sedam osoba, kao kampanju koja se vodi protiv aktuelne vlasti, a na pitanje da li je zadovoljan brzinom istrage u slučaju rušenja u Hercegovačkoj, Vučić je odgovorio pitanjem:

„Ne znam šta je tu tako strašno važno? Da li ste vi srećni kako se rešava slučaj Jelena Marjanović? Ne pogađa vas ljudski život, a zanimaju vas tri barake koje su ilegalno izgrađene“, rekao je premijer ponavljajući tezu da su zapadne zemlje dale više miliona evra da bi se slučaj rušenja u Hercegovačkoj politički iskoristio protiv aktuelne vlasti.

Dobrica Veselinović za Danas kaže da je „Aleksandar Vučić na ovom primeru pokazao i da ima potpunu kontrolu nad kanalima komunikacije – nad javnim servisom građana Srbije, da ima kontrolu nad pitanjima koja će biti postavljena, da ima kontrolu nad okruženjem u kojem se nalazi, kako mu se ne bi desilo da neko slučajno konfrontira davno naučene rečenice koje svaki put iznova ponavlja“.
– Ako mu nije jasno šta je važno, ponovićemo… Važno je da se na postavljeno pitanje novinarke jasno i precizno odgovori, važno je da političari odgovaraju građanima i stručnoj javnosti koji više meseci što na ulici, što u medijima traže odgovore, važno je da se policija odaziva na pozive građana, važno je da prekinemo sa začaranim krugom laži, podmetanja i izbegavanja istine. Kako bi on rekao – zbog bolje Srbije – zaključuje Dobrica Veselinović u izjavi za naš list.