Vučić: Izbori da proverimo legitimnost 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Raspisivanje izbora zavisi od mnogo faktora, ali svaki put kad postoji sumnja u legitimnost vlasti važno je da se takva sumnja otkloni, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući mogućnost da u 2019. godini budu raspisani vanredni izbori.

„Mene intersuje legitmnost. Imamo legalitet, ali ako neko sumnja u legitimitet – nema problema, ja sam uvek spreman da to proverimo“, rekao je Vučić novinarima tokom posete Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu. Naglašavajući da je „pitanje legitimiteta jedno od ključnih pitanja“, Vučić je rekao kako ne pristaje da bude na vlasti ako nema podršku većine.

„Nikada ne bih želeo da sedim u nekoj fotelji, da budem velika vlast, a da nemam podršku većine. Nema tu velike filozofije“, rekao je Vučić. On je naveo da su ključni faktori za izbore „državni i nacionalni, a ne partijski razlozi“.

Da je to stvar partije, još pre 15 dana bi izbori bili raspisani, rekao je Vučić. On je naglasio da je „spreman za svaki kompromis o budućnosti zemlje sa građanima, a ne sa političkim prevarantima i lopvima koji su upropastili ovu zemlju“.

„Moja čvrstina je za njih nesalomiva stena. Tako je bilo, tako će biti“, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari