Vučić: Srbija će nastaviti da bude konstruktivan partner RSS 1Foto: Twitter / predsednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa generalnom sekretarkom Regionalnog saveta za saradnju (RSS) Mijlindom Bregu i rekao da će Srbija nastaviti da bude konstruktivan partner RSS, jer i na taj način želi da doprinese jačanju saradnje u regionu i njegovom napretku.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika, Vučić je istakao značaj Višegodišnjeg akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor, koji je u fokusu aktivnosti RSS uz podršku Evrpske komisije, jer bi stvaranje velikog regionalnog tržišta pružilo mnogo veće šanse za napredak svih na Zapadnom Balkanu.

Vučić je pozvao RSS da svojim radom utiče na poštovanje zaključenih sporazuma i dogovorenih okvira regionalne saradnje. On je dodao i da očekuje nastavak angažmana RSS na implementaciji dogovora o regionalnim infrastrukturnim projektima u saobraćaju, energetici i informacionim tehnologijama. U saopštenju se dodaje da su sagovornici razgovarali o konkretnim predlozima za veću mobilnost i povezivanje u regionu, kroz ukidanje rominga i priznavanje diploma. Bregu je dužnost preuzela 1. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari