Vulin: Zvezda je simbol srpstva 1Foto: Beta/Branislav Božić

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom zabrane fudbalerima Crvene zvezde da uđu na Kosovo i Metohiju, da je taj klub „jedan od simbola srpstva“ i da „zato nije dobrodošao gde god su neprijatelji srpstva“.

On je ocenio da je taj potez vlasti u Prištini „još jedan dokaz koliko se boje Srba, koliko mrze Srbiju, samim tim koliko mrze Crvenu zvezdu kao jedan od simbola srpstva“.

„Neće oni nas sprečiti. Teško da će oni ikada moći da imaju jednu Crvenu zvezdu i da će moći da kažu za sebe da imaju i sportski duh kakav imaju Srbi i Srbija. Dali su reč da će sve biti sportski, da je njihov ulazak u UEFA i FIFA samo zbog sporta i budućnosti njihove dece i omladine. Još jedna laž se pokazala, pokazali su da su lažovi i da nemaju nikakvu besu“, naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu danas pušteni na Kosovo gde je trebalo da odigraju meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče.

Na Jarinje je stigla kolona predvodjena policijom, sledio je potom automobil u kojem je bio Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić, pa onda autobus sa fudbalerima.

Delegacija Zvezde, predvodjena Terzićem, potom je krenula ka samom prelazu Jarinje. Generalni direktor Zvezde je u neformalnom razgovoru kazao da je Vlada Kosova zabranila meč.

Na prelazu Jarinje bile su stacionirane pojačane policijske snage kao i veliki broj medija, dok su na kosovskoj strani bili rasporedjeni pripadnici ROSU.

Utakmica Trepča – Zvezda trebalo je da se igra od 14 časova u Žitkovcu kod Zvečana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari