Zagorka Dolovac dobila kafu od omladinaca Narodne stranke za "buđenje" 1Foto: Pixabay/ Free-Photos

Omladinci Narodne stranke danas su posetili Republičko javno tužilaštvo i Zagorki Dolovac poklonili kafu, koja treba da je „probudi“, Zakon o krivičnom postupku, kako bi uvidela šta je njena funkcija, kao i povez za oči, koji će je podsetiti da je pravda slepa i da se mora primenjivati na sve, bez obzira na stranačku pripadnost.

Mladi su tom prilikom podsetili da se Dolovac od 2012. godine gotovo ne oglašava ni po jednom pitanju iz njene nadležnosti i ne pokreće postupke u slučajevima u kojima postoji osnov sumnje da je učinjeno krivično delo.

Oni su naveli da su afere „Savamala“, „Jovanjica“, „Krušik“, „Helikopter“ i „Tetka iz Kanade“ samo neki od teških zločina pred kojima je Dolovac ostala nema.

„Umesto da kao državni tužilac podiže optužnice i svojim delovanjem pokaže da zločin ne prolazi nekažnjeno, ona je uspela da veliki broj građana zaboravi da ova funkcija uopšte postoji“, izjavio je predsednik Omladine Narodne stranke Ivan Gajić.

Povernik Omladine za Novi Beograd Petar Mitov rekao je da Republički javni tužilac nije nevladina organizacija pa da može selektivno delovati, kao i da ona mora da pokrene krivični postupak svaki put kada se pojave osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari