Žene u crnom: Osuda Šešeljevih potupaka 1

Žene u crnom najoštrije osuđuju napad narodnih poslanika Srpske radikalne stranke na poslanicu Aleksandru Jerkov u Skupštini Srbije i „napad osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja na članove delegacije hrvatskog Sabora“.

U saopštenju se podseća da je Šešelj od povratka u Srbiju u više navrata činio krivična dela i prekršaje u vezi sa javnim redom i mirom.

Pretnje i uvrede Staši Zajović u sudnici tokom procesa rehabilitacije Draže Mihailovića, paljenje i vređanje simbola drugih država, širenje rasne, verske i nacionalne mržnje su deo svakodnevnog Šešeljevog delovanja, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, zajedničko za sve te slučajeve je da Šešelj nijednom nije procesuiran.

To, kao i činjenica da Šešelj ima ogromno prisustvo u medijima pod kontrolom vlasti, govori da on za svoje delovanje ima podršku aktuelnih vlasti, ocenjuje se u saopštenju.

Žene u crnom ukazuju da je Šešelj ratni zločinac, i da njegovi besramni javni nastupi kojima širi mržnju, poziva na izvršenje krivičnih dela, kao i javno priznanje da je ponosan na zločine koje je počinio i da je spreman da ih ponovi, nalažu hitnu reakciju pravosudnih organa.

Posebna odgovornost leži na Aleksandru Vučiću, koji je bio Šešeljeva „desna ruka“, i od njega zahtevamo da se jasno ogradi od politike zločina i mržnje kojoj je pripadao, a koju Šešelj i danas promoviše, navodi se u saopštenju Žena u crnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari