Zoran Lutovac: Odbranili smo Demokratsku stranku 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Zoran Lutovac, i dalje formalno predsednik Demokratske stranke, tvrdi da su jučerašnji istupi Branislava Lečića samo izjave isključenih članova DS.

„(Slobodan) Milosavljević i (Branislav) Lečić su neki od bivših članova koje smo isključili iz stranke. Oni već nekoliko meseci nisu članovi Demokratske stranke i o tome smo informisali javnost. Zbog toga što je Srbija zarobljena država u kojoj vlada medijski mrak morali smo da pojašnjavamo to da u DS-u nisu održani unutarstranački izbori od 2018, što je lako proverljiva informacija. Ukazivali smo na to da performans u kom je glavnu ulogu igrao Lečić nije skupština stranke, već pokriće za kriminal koji je planiran. Očigledno je da režim u društvu koje rapidno tone nije smeo da učini tako opasan presedan i upiše isključenog člana kao novog predsednika stranke. Mi smo odbranili Demokratsku stranku i nastavljamo sa njenom temeljnom refomom“, poručio je Lutovac.

„Kada neformalna grupa bivših funkcionera stranke bude organizovana u pokret ili neku novu relevantnu stranku, u vlasti ili opoziciji, mogu komentarisati njihove političke stavove“, dodao je Zoran Lutovac.

Podsetimo, Lečić je proglasio pobedu na izborima u DS-u krajem septembra, koji su, kako tvrdi grupa izbačenih članova stranke, organizovani neposredno i na kojima su pravo glasa imali oni koji su platili članarinu.

Te izbore ne priznaje ranije izabrano rukovodstvo stranke na delegatskoj Skupštini, na čelu sa Lutovcem.

Oni tvrde da su upisani kao birači i članovi drugih stranaka, kao i da formalno izbori po statutu nisu mogli biti raspisani na taj način, bez odluke predsednika, pečata i većine u Glavnom odboru.

Grupa koja je organizovala izbore održala je i svoj GO u Domu omladine, na kome se kao gost pojavio i bivši predsednik Srbije i DS, sada lider SDS Boris Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari