Australijski premijer: Ne osećam se krivim zbog "slučaja Đoković" 1Foto: EPA-EFE/ LUKAS COCH NO ARCHIVING AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Australijski premijer Skot Morison izjavio je da ne žali i da se ne oseća krivim zbog „slučaja Đoković“, odnosno oduzimanja vize prvom teniseru sveta i njegovom proterivanju iz Australije, saopštio je danas RTS.

Kako se navodi, u odgovoru na pitanje RTS o ovom kontroverznom slučaju, on je ponovio da „Australija ima stroge zakone i pravila o graničnoj bezbednosti i niko nije iznad njih“.

U pismu RTS, premijer Australije opravdao je i odluku svog ministra za imigracije Aleksa Hoka o proterivanju srpskog asa, jer ju je doneo radi „zaštite javnog interesa“.

„Uverevam vas da ćemo se vrlo brzo vratiti normalnom životu i da ćemo pobediti ne samo kovid-19 nego i sve druge viruse kojima ćemo biti izloženi“, dodao je Morison i istakao da je sve to „ostvareno teškim radom i žrtvovanjem Australijanaca, koji su, u ogromnom broju, prihvatili vakcinaciju i tako zaštitili sebe i zajednicu“.

RTS podseća da su parlamentarni izbori u Australiji u aprilu i ocenjuje da je očigledno da se sve koristi u političkoj borbi, tim više jer Morisonovi liberali u svim istraživanjima zaostaju za laburistima, tako da on čini sve da dokaže kako sve radi u „javnom interesu“, pa i u slučaju Đokovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari