Avramović doneo pobedu Srbiji protiv Austrije 1Foto: Starsport

Košarkaši Srbije pobedili su Austriju 82:81 u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kinu 2019. godine i tako ostali u borbi za prvo mesto u grupi koje drže Nemci sa skorom 4-0.

Srbija se nalazi na drugom mestu u svoj grupi, sa pobedom manje od Nemačke i jednim porazom, „upisanim“ baš protiv pomenutog protivnika pre dve večeri u Frankfurtu, a u poslednjoj rundi ovog prvog kruga kvalifikacija izabranici Aleksandra Đorđevića igraće sa Gruzijom u gostima 29. juna, te protiv Nemačke u Beogradu 2. jula.

Večeras je pobeda ostvarene teže nego što je bilo ko očekivao. Domaći tim nije imao šta da izgubi, a Srbija je u prvom poluvremenu delovala dosta nepovezano u napadu.

Međutim u trećoj i četvrtoj četvrtini „probudili“ su se Birčević i Jelovac i sa pet pogođenih trojki vratili Srbiju u „život“, da bi Aleksa Avramović šutem i pogotkom sa osam metara, i to pri padu, doneo Srbiji pobedu, dvadeset sekundi pre kraja susreta.

Austrijanci su imali poslednji napad, ali ga zbog odlične odbrane „Orlova“ i nisu realizovali, pa je nova dva boda u ovim kvalifikacijama upisao evropski vicešampion na svoj konto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari