Bitka za ranjenike 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda doživela je u Berlinu i treći uzastopni poraz u oba takmičenja, posle Asvela i Partizana gde su crveno-beli bili „na loptu“ do pobede, Alba je svih 40 minuta suvereno držala kontrolu utakmice.

Gosti su povremeno davali znake života, ali nijednog trenutka nisu prišli dovoljno blizu da bi utakmicu uveli u egal. Već večeras na redu je novo iskušenje i nova prilika da se eventualno izađe iz krize igre i rezultata, protivnik je Žalgiris koji takođe traži izlaz iz crne serije, posebno na svom parketu koji je do ove sezone bio baš neugodan za goste.

Više od tri uzastopna poraza sve u Crvenoj zvezdi moralo bi da brine što je igra i dalje u silaznoj putanji, što je sve više igrača u silaznoj formi, a niko se iz nje ne vraća.

Odlazak trenera Tomića nije se pokazao kao pozitivna šok terapija, nije izazvao da se ekipa skupi i pronađe energiju za preokret u igri. Nadovezale su se i povrede, neke od njih kao hronične i poznate svima u Zvezdi, pokvarila se i „hemija“, neki od igrača otvoreno pokazuju nezadovoljstvo svojim ulogama u timu i favorizovanjem pojedinih igrača.

Prvi je „kaznu“ dobio Džejms Gist, jedan od onih koji je dobro otvorio sezonu, a zatim „nestao“, navodno se čeka povratak ekipe u Beograd da bi se raščistile još neke stvari, jer su tri poraza stala u samo pet dana, a ekipa je od ponedeljka na putu.

Ono što najviše upada u oči kao problem crveno-belih je drastičan pad samopouzdanja. Davidovac, Dobrić i Dženkins recimo, pokazuju veliki strah i nervozu, čak i Bili Beron prolazi kroz izvesnu šutersku krizu.

Vidna je i nedisciplina u igri, sam trener Gavrilović je u dva navrata priznao da nije ispoštovan dogovor za poslednje napade protiv Asvela i Partizana, čak ni tzv. rezervne varijante. I tokom utakmice vidi se smušenost u napadu i da su uloge nejasno raspoređene. Vanredno stanje koje još nije „oročeno“ potvrđuje donekle i izjava trenera Andrije Gavrilovića posle poraza od Albe.

„Znali smo kako treba da igramo, ali nismo bili u stanju da to sprovedemo. Morali smo da uđemo u meč sa više energije. Možda je to posledica napornog rasporeda, a možda i velike agresivnosti rivala. Mislim da ipak možemo da budemo zadovoljni nekim stvarima. Recimo, imali smo malo izgubljenih lopti (9), a dosta skokova u napadu (13). Ipak, Alba je postigla previše poena, bolje je šutirala i za tri (12/25 naspram 8/20) i za dva (21/36 naspram 22/48)“, rekao je Gavrilović.

S druge strane, i Žalgiris meč dočekuje u negativnom raspoloženju. Malo je u utorak falilo da se litvanski šampion vrati „iz mrtvih“ i nadoknadi u jednom trenutku nedostižnih 15 poena zaostatka za Panatinaikosom, ali u tome nije uspeo. Bio je to treći uzastopni poraz kod kuće izabranika Šarunasa Jasikevičijusa, što im se ranijih sezona nije dešavalo, a tu bi i Zvezda mogla da potraži neku svoju šansu.

Inače, biće ovo sedma utakmica ovih rivala u Evroligi, litvanski tim vodi do sada 4:2, oba rivala su ostvarila po jedan trijumf u gostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari