Crvena zvezda će se žaliti na evroligašku "rampu" Kampacu 1Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

Košarkaški šampion Srbije oglasio se saopštenjem povodom odluke Evrolige da mu do marta zabrani registrovanje novih igrača, sa sve papreno plaćenim Fakundom Kampacom.

Finansijska komisija elitnog takmičenja utvrdila je niz teških kršenja pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja kluba sa Malog Kalemegdana, kojem je prethodno početkom decembra izrečena privremena zabrana.

Upravo zbog te kazne šampion Srbije još nije u mogućnosti da registruje Fakunda Kampaca, a do 26. kola Evrolige to neće biti moguće ni za ostale igrače koji do 28. februara pojačaju „crveno-bele“.

Saopštenje Crvene zvezde prenosimo u celosti i bez ispravki.

“KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u sredu klubu dostavljena odluka i kazna od strane takozvanog finansijskog panela EL, po kojoj naš klub nema pravo da registruje nove igrače do 28.02.2023.godine! Uz to klubu je izrečena i novčana kazna u visini od 25 hiljada evra.

KK Crvena zvezda Meridianbet smatra da je ova kazna izuzetno stroga i nastaviće u narednim danima svim pravnim i dozvoljenim sredstvima da se bori da „obori“ ovu kaznu! O svim daljim detajima klub će svakodnevno obaveštavati javnost”, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari