Crvena zvezda dovodi Zambijca iz Božovićevog Arsenala 1Foto: Arsenal Tula

Aktivni su na tržištu crveno-beli već izvesno vreme, a od momenta kada su osvojili duplu krunu, tačnije odbranili je započeli su sa konkretizacijom određenih transfera. Prema saznanjima Mozzartsporta, Zvezda je blizu da dovede Zambijca Kingsa Kangvu.

Isti izvor navodi da se dolazak fudbalera Arsenala iz Tule očekuje u ponedeljak ili utorak. Mišljenje Miodraga Boižovića, čoveka koji je vodio Zambijca u toku poslednje sezone, bilo je vrlo važno u oceni da bi Kangva mogao da predstvlja vredno pojačanje. Iako je sa Arsenalom ispao iz elitnog ranka ruskog prvenstva, snagom i tehnikom zadovoljio je Dejana Stankovića. Kangva se najbolje snalazi kao „osmica“ tako da bi mogao da čini tandem u manevru sa Sekuom Sanogom, ali i da bude deo veznog reda sa Gejlorom Kangom.

Ove sezone reprezentativac Zambije je odigrao 19 utakmica u Premijer ligi Rusije, postigao je četiri, a namestio pet golova.

Kangva igra u Rusiji od 2019. godine. Tamnoputi vezista ima ugovor sa Arsenalom do 2023. godine, što znači da će Crvena zvezda morati da plati određeno obeštećenje. Samo je pitanje koliko može Arsenal iz Tule da traži, s obzirom da je izgubio status premijerligaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari