Crveno-beli uz muku do trijumfa 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda zabeležila je još jednu pobedu u Aba ligi savladavši Igokeu (68:66) u utakmici koju je obeležila neizvesna penal završnica.

Već posle pet minuta igre crveno-beli su napravili prednost od 13:2, DŽenkins se bio izuzetno raspoložen pogađajući trojke bez greške, a odbrana Crvene zvezde odrađivala je veliki deo posla. Gosti su delimično uspeli da se vrate pre odlaska na odmor koji je dočekan rezultatom 40:29 zahvaljujući Šibaliću koji je u Igokei bio najefikasniji sa 11 poena.

U nastavku meča tim Dejana Radonjića ispustio je prednost i utakmica koja je rutinski trebalo da bude privedena kraju pretvorila se u napet duel. Zvezdi je trebalo šest i po minuta u trećoj četvrtini da postigne koš – ređali su promašaji Kuzmića, Jovića, DŽenkinsa, dok je na drugoj strani kod gostiju Šibalić nastavio sa igrom iz prethodnog dela utakmice, pa su gosti uspeli da povedu pred odlučujući deo susreta. Ko će biti pobednik susreta u dvorani Aleksandar Nikolić nije se znalo do samog kraja. Šibalić je lako mogao da bude junak utakmice, pošto je pogođenim penalima približio svoj tim samo na pola koša zaostatka na malo više od 10 sekundi pre kraja. Na drugoj strani Gudurić je ubacio jedno slobodno bacanje a gosti su imali četiri sekunde da dođu do pobede ili izbore produžetke. Akcija preko Šibalića nije prošla i na kraju je ostao rezultata 68:66 za domaćina.

Crvena zvezda do sada je pobedila u svim utakmicama ABA lige, dok Igokea ima polovičan učinak, tri pobede i tri poraza. Najefikasniji kod domaćina bili su Bjelica sa 15 poena i deset skokova, Gudurić je dodao deset poena, tri skoka i dva asistencije, a DŽenkins i Dangubić ubacili su po devet poena. Na drugoj strani, Šibalić je bio sjajan sa 27 poena.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari