Đoković u četvrtfinalu Mastersa u Parizu 1Đoković Foto: Beta/AP/Andy Wong

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Parizu, pošto je večeras u osmini finala savladao Britanca Kajla Edmunda u dva seta, sa 7:6 (9:7), 6:1.

Za prolazak u polufinale Đoković će sutra igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji ga je pobeđivao u dva od prethodna tri međusobna duela, poslednji put nedavo na mastersu u Šangaju. Uprkos jakoj prehladi koja ga muči poslednjih dana, Novak je danas odigrao mnogo bolje nego juče, a u drugom setu je prikazao impresivnu igru i deklasirao je protivnika.

U prvom setu obojica tenisera su bez problema osvajali svoje servis gemove i nije viđena nijedna brejk lopta sve do 12. gema. Đoković je tada na servis Britanca propustio da realizuje dve set lopte, pa je igran taj brejk. Srpski teniser ga je počeo odlično i poveo je sa 6:3, ali je onda malo izgubio koncentraciju i iskoristo je tek sedmu set loptu.

Edmund je tako još jednom potvrdio da su mu taj brejkovi veliki problem, što pokazuje podatak da ih je u ovoj sezoni odigrao 12, a dobio je samo jedan. Drugi set bio je „igra na jedan gol“. Kada je Đoković napravio brejk u trećem gemu Edmund se pomirio sa porazom i do kraja meča nije osvojio njedan gem, pa je tako srpski teniser stigao do 50. pobede u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari