Đoković završio takmičenje u Monte Karlu

Ostavite komentar


  1. Nakon osvojenog Rolan Garosa pre godinu dana, Novak se toliko motivaciono ispraznio da su – iako je tačno da i dalje ima želju da pobedi svakog – partije koje pruža, njegov maksimum. Ljubav, kojoj je bio posvećen do poslednjeg daha, je iščezla. Tehnika udaraca je ista, kretanje, takođe, kondicija…, ali sve što je naučio više nije dovoljno, jer sve važno u životu, traži posvećenost.
    Naslušao sam se raznih priča koje su izlazile u javnosti zadnjih godinu dana, ali sve one nemaju nikakve veze sa zasićenjem koje je Novak osetio. Svako od nas, u bilo čemu, pa i u ljubavi, u jednom trenutku doživi zasićenje i čarolija nestane. Devojka više nije privlačna kao što je bila, niti se voli kao što se volela. Život je, i na žalost, i na sreću, takav. Živi se dalje.
    Svi pitaju – a nije li mogao da izdrži još koju godinu, pa da se povuče. Odgovor je, nije, jer izbor momentuma, nije svestan izbor. On se desi. Novak je dosegao vrh o kojem je sanjao, zajedno s njim i mi, i stao. Ako uspe da u prvoj ljubavi pronađe iskru koju je pronašao kao klinac , možda će, i sebe i nas još mnogo puta da obraduje, ali to će biti nešto sasvim drugo, a ako ne uspe, hvala na svemu što nam je do danas pružio.

  2. Tipičan zakon prirode,svako ko želi dostići vrh,uloži sve za taj cilj.neko to postigne relativno brzo,kao Nole,neko sporije,a da bi se stiglo do vrha mora se uložiti mnogo energije koja se troši i potroši,pa je pad vrtoglav kao i uspon.Kod Noleta se upravo to događa.Videli ste federera i njegov slučaj,ali on se polako vraća.Neka Nole nešto prepiše od njega.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.