Đurđević može sam 1Foto: Fonet

Partizan je napravio dobar potez vraćanjem Marka Nikolića na trenersku klupu, a Uroš Đurđević još bolji prihvatanjem poziva crno-belih u smiraj letnjeg prelaznog roka.

Celo jedno poluvreme malog gradskog derbija Čukarički je imao više od igre, posle prvih 45 minuta zaključnog meča 20. kola Superlige Srbije i aktivan rezultatat (1:1), ali je napadač crno-belih s tri gola dopisao 16 utakmicu u nizu bez poraza u prvenstvu, pod komandom mladog stručnjaka, i usput pojačao lični poenterski učinak, za novu uspešnu epizodu u oživljenoj karijeri.

Centarfor mlade reprezentacije naše zemlje prvo je u 10. sekundi susreta na beogradskom Banovom brdu, odličnim praćenjem dubinske lopte u prostor Miroslava Vulićevića i rutinskom egzekucijom u situaciji jedan na jedan sa golmanom Nikolom Petrićem, oborio rekord u brzini matiranja golmana u srpskom klupskom fudbalu, onda lob šutem iz prve, na vrhunsku asistenciju Valerija Božinova doneo drugo vođstvo “parnom valjku” (50), da bi efektnim udarcem u gornji ugao mreže, na kraju svog solo prodora, srušio sve nade domaćina (61).

Mogao je tim bivšeg igrača i generalnog sekretara Partizana Gordana Petrića da napravi više od časnog poraza, ali mu je nedostajalo odlučnosti i konkretnosti u trenucima kada je imao terensku inicijativu. Odnosno, pre nego što se pobednik poslednjeg nacionalnog Kupa probudio, ponovo okrenuo tok meča posle egala iz penala Ognjena Ožegovića (35) i, zahvaljujući svom bodovnom trokoraku i padu Vojvodine dva dana pre toga, ostao sam na poziciji iza liderske Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari