U Zagrebu je od drugog do petog februara održan Kongres Evropske softbol federacije, na kojem je svoje mesto zauzela i naša zemlja i na kojem su za nas donete neke vrlo značajne odluke. Naime, najpre je potvrđen nastup Srbije na Evropskom prvenstvu grupe B (16 – 21. jul u Zagrebu), a dobili smo i vajld kartu za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Pekingu 2008.

U Zagrebu je od drugog do petog februara održan Kongres Evropske softbol federacije, na kojem je svoje mesto zauzela i naša zemlja i na kojem su za nas donete neke vrlo značajne odluke. Naime, najpre je potvrđen nastup Srbije na Evropskom prvenstvu grupe B (16 – 21. jul u Zagrebu), a dobili smo i vajld kartu za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine.
– Svi učesnici Kongresa su pozdravili učešće Srbije na EP, ali bez pomoći države nećemo moći da odemo i zato ćemo tražiti sastanak sa Upravom za sport kako bismo dobili neka finansijka sredstva. Što se tiče OI, kvalifikacije će se održati u Trstu gde bismo mogli dobro da prođemo ako postignemo dogovor sa nekoliko profesionalnih igračica softbola iz Amerike i Austrije koje imaju srpsko poreklo da zaigraju za nas – istakao je predsednik srpskog Softbol saveza Slobodan Đurić.
Naša delegacija, koju su pored predsednika Đurića činili gensek Dejan Ješić, član Upravnog odbora Milan Rašević i član tehničke komisije Ilija Đorđević, u Zagrebu se sastala i sa predsednikom svetske Softbol federacije Donom Porterom, koji je takođe pozdravio razvoj softbola u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari