Duel neporaženih 1

Najveće iskušenje u dosadašnjem delu prvenstva košarkaši Partizana imaće večeras na gostovanju u Istanbulu (18.00).

Izabranike Aleksandra DŽikića očekuje meč sa Bešiktašem u Ligi šampiona, što je FIBA ocenila i kao derbi čitavog drugog kola.

Pobednički oklop izgrađen od šest pobeda u ABA ligi i startnog trijumfa u Ligi šampiona biće pod najvećim mogućim pritiskom u duelu sa turskim velikanom, koji je nalik košarkašima Partizana perfektno startovao u sezoni. Ove dve ekipe sastale su se i tokom letošnjih priprema u Hali „Ranko Žeravica“, međutim večerašnji meč neće biti ni nalik duelu odigranom na Novom Beogradu. Skorom 3-0 Bešiktaš deli prvo mesto u turskom šampionatu zajedno sa Efesom i Banvitom, dok je u Ligi šampiona pobedio Šarlroa na gostovanju u prvom kolu. Harizmatični stručnjak Ufuk Saridža promenio je lični opis tima u odnosu na prošlu takmičarsku godinu. Počevši od 2012. kada je klub poslednji put bio šampion Turske, crno-beli su oformili najkvalitetniji sastav u poslednje četiri godine. Majk Rol i Kajl Vims slove za dobre šutere, dok je Di DŽej Strouberi najkompletniji igrač u bekovskoj liniji, sa iskustvom igranja u vrhunskom klubu poput Olimpijakosa. Velike promene napravljene su i pod košem. Erl Klark verovatno je najzvučnije pojačanje. Bivši student Lujvila sa iskustvom igranja u Lejkersima i Klivlendu, došao je ovog leta u Bešiktaš iz Kine i već na startu sezone pokazao da bi sa našim Vladimirom Štimcem trebalo da predstavlja odličan tandem pod košem. NJih dvojica su najbolji strelci ekipe i tačke su oslonca u trenerskoj koncepciji Saridže.

Centarska linija Partizana biće oslabljena u Istanbulu neigranjem kapitena Veličkovića, koji ima zdravstvenih problema. NJega bi trebalo da zameni mladi Kenan Karahodžić. Najveće opterećenje pod košem podneće Luković i Majstorović na petici, odnosno Birčević u ulozi krilnog centra.

Jasno je da će uspeh Partizana u mnogome zavisiti od kvaliteta igre tandema plejmejkera Hečer – Ratkovica. Sposobnost Amerikanca da razigra saigrače i košgeterski se ne spusti ispod prosečnih 18,4 poena rapidno će povećati manevar crno-belih da se i iz Istanbula vrate neporaženi.

Mega protiv Cibone tražila izlazak iz krize

Košarkašima Mega Leksa nikako da svane ove sezone. Od sedam odigranih mečeva „ljubičasti“ su trijumfovali na jednom i to još na početku sezone, pobedivši Olimpiju u Sremskoj Mitrovici. U seriji su od šest poraza i sinoć su protiv Cibone tražili izlazak iz krize. Mega je na startu Lige šampiona ubedljivo poražena od italijanskog Avelina, i duel protiv Zagrepčana takođe pred svojim navijačima, predstavljao je mogućnost da Zagorac i saigrači konačno zaborave na osećaj razočaranosti nakon izgubljene utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari