Evroliga: Pobeda Fenerbahčea, "brejk" Žalgirisa 1Foto: EPA-EFE/ PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

U večerašnjim utakmicama plej-ofa Evrolige viđeno je mnogo drame, ali i po jedna pobeda domaćina i gostiju. Fenerbahče je savladao Baskoniju 82:73, a Žalgiris Olimpijakos i to tek posle produžetka – 87:78.

Aktuelni šampion Evrope lako je savladao ekipu iz Baskije i potvrdio da je izraziti favorit u plej-ofu, kao i da ima nameru da na fajnl-foru u Beogradu koji je na programu od 18. do 20 maja, odbrani „kontinentalnu krunu“ i još jednom pokaže da na „Starom kontinentu“ igra najbolju košarku.

Istanbulsku ekipu su do pobede predvodili Bredli Vonamejker sa 16 poena, te Jan Veseli i Džejms Nananli sa po 13, a izabranici Željka Obradovića su pitanje pobednika praktično rešili u prvom poluvremenu kada su na odmor otišli sa dvocifrenom prednošću – 43:26.

U drugom periodu su samo održavali stečenu prednost, a trofejni srpski stručnjak je dao priliku skoro svim igračima za zaigraju, pa se može reći i da je odmorio ekipu pred naredni duel koji je na programu u petak uveče.

U drugom meču ove večeri viđen je pravi spektakl od košarke u Atini, a posle produžetaka pobedu i „brejk“ u seriji odneli su košarkaši Žalgirisa, koji su još jednom potvrdili da su najprijatnije iznenađenje ovosezonske Evrolige.

Odlično su utakmicu „otvorili“ domaći, povevši sa 23:8, da bi na ulasku u drugu četvrtinu rezultat bio 23:12. Ipak, ni u jednom se trenutku gosti nisu predavali i bas svaki put su prednost rivala sustizali.

U finišu meča Arturas Milaknis je pogodio dve važne trojke iz ćoška i praktično uveo svoj tim u produžetke koji su maestralno rešili u svoju korist rezultatom 15:6 i poveli u ovoj seriji.

Najzaslužni za nju su svakako bili Brendon Dejvis sa 21 poenom i Kevin Pengos sa 20, a Milaknis je dodao 16.

U redovima poraženog tima najbolju partiju su pružili Vasilis Spanulis sa 25, Jorgos Printezis sa 12 i Janis Papapetru sa 11 poena, ali im je falila podrška bar još jednog igrača, budući da su u redovima „crveno-belih“ iz Atine jedini večeras bili dvocifreni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari