Evroligaški krem na Kritu 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su na Krit gde će večeras i u nedelju odigrati utakmice na vrlo kvalitetnom turniru.

Crveno-beli su svesno odabrali da pred sam početak sezone odigraju utakmice sa evroligaškim timovima kao vid glazure. Zvezda u petak igra protiv Olimpijakosa, a u nedelju, u zavisnosti od rezultata, protiv Hapoel Jerusalima ili Efesa u „Iraklion areni“.

U dosadašnjem delu priprema puleni Dejana Radonjića zabeležili su svih šest pobeda, ali uglavnom protiv ekipa znatno manjeg kvaliteta. Kako bi stekli realniju sliku mogućnosti pred početak takmičarske godine, crveno-belima će mečevi na Kritu biti od izuzetnog značaja. Osim Hapoela svi ostali učesnici su evroligaši.

– Najjače utakmice smo i planirali za završnu fazu priprema, a prvu igramo sa Olimpijakosom u petak. Kroz provere na ovom turniru sagledaćemo naš stepen pripremljenosti u svim aspektima, kako bismo imali jasnu sliku gde smo. Nakon toga, imaćemo još nekoliko dana do početka sezone i trudićemo se da maksimalno iskoristimo i taj kratak period, do utakmice sa MZT Skopljem u Beograd – poručio je Dejan Radonjić.

Zvezda se večeras od 19.30 sastaje sa Olimpijakosom, koji je ovoga leta doveo pleja Erika Grina, kao i kanadskog centra Kema Birča. Bivši igrač turskog Ušaka trebalo bi da odmeni Otela Hantera, koji je prešao u Real. Prva opcija pod košem trebalo bi da bude Nikola Milutinov, velika želja Zvezde tokom poslednjeg prelaznog roka. Promenom trenera, odnosno dolaskom Velimira Perasovića, Efes je doveo petoricu novajlija: Dehuana Tomasa (bivši igrač Barselone i student Ohajo Stejta), Alena Omića (Gran Kanarija), Tajlera Hanikata (Himki), Brajsa Kotona (Memfis), Semeta Gejika (Karšijaka). Za Hapoel će ove sezone nastupiti i čuveni NBA košarkaš Amari Stodemajer, koji je ujedno i jedan od vlasnika kluba, a postoji mogućnost da se i Terens Kinsi sastane sa bivšim saigračima iz Zvezde, pošto je letos takođe pojačao tim iz Jerusalima.

Meč između Hapoela i Efesa počinje u 17 časova.

Prenosi na Areni

Televizija Arena sport u petak i nedelju će direktno prenositi sve mečeve turnira na Kritu, i to na svom prvom kanalu. Sjajna prilika za navijače Zvezde i ljubitelje košarke da na delu vide tri od 16 učesnika Evrolige 2016/17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari