Aktuelni evropski prvak Milan doživeo je i prvi poraz u ovosezonskom izdanju Lige šampiona i tako nastavio nisku neprijatnih iznenađenja, koje su nam najjači evropski timovi priredili u ova dva dana. Bolji od rosonera bio je škotski Seltik (2:1) koji je ovim trijumfom stigao do prvih evropskih bodova.

Aktuelni evropski prvak Milan doživeo je i prvi poraz u ovosezonskom izdanju Lige šampiona i tako nastavio nisku neprijatnih iznenađenja, koje su nam najjači evropski timovi priredili u ova dva dana. Bolji od rosonera bio je škotski Seltik (2:1) koji je ovim trijumfom stigao do prvih evropskih bodova. Gol odluke postigao je MEKDONALD u 89. minutu.
– Sjajno smo se vratili u meč posle penala i imali više vere u sebe same da možemo do uspeha. Postići ga u poslednjem minutu zaista je fantastičan osećaj. Znali smo i da bi nam remi bio dovoljan, ali nismo hteli samo time da se zadovoljimo, zato smo i nagrađeni pobedom – rekao je junak Škota nakon meča.
U taboru poražene ekipe su svesni da su preksinoć podbacili.
– Reči su sad bezvredne, sve se pokazuje na terenu. Savršeno znamo šta treba da popravimo, moramo biti samokritički jer je Milan oduvek znao da prihvati poraz i reaguje popravljanjem igre – ističe Klarens Sedorf.
Ništa bolje nije prošao ni pobednik LŠ iz 2005. Liverpul, koga je na Enfildu minimalnim rezultatom savladao Marselj. Menadžer crvenih Rafa Benitez smatra da su njegovi puleni bili neprepoznatljivi u ovom duelu.

REZULTATI 2. KOLA

GRUPA A: Liverpul – Marselj 0:1, Bešiktaš – Porto 0:1

TABELA: Marsej 6, Porto 4, Liverpul 1, Bešiktaš 0

PAROVI NAREDNOG KOLA (24. oktobar): Bešiktaš – Liverpul, Marsej – Porto

GRUPA B: Valensija – Čelsi 1:2, Rozenborg – Šalke 0:2

TABELA: Čelsi 4, Valensija 3, Šalke 3, Rozenborg 1

PAROVI NAREDNOG KOLA (24. oktobar): Rozenborg – Valensija, Čelsi – Šalke

GRUPA C: Lacio – Real Madrid 2:2, Verder – Olimpijakos 1:3

TABELA: Real M. 4, Olimpijakos 4, Lacio 2, Verder 0

PAROVI NAREDNOG KOLA (24. oktobar): Verder – Lacio, Real M. – Olimpijakos

GRUPA D: Seltik – Milan 2:1, Benfika – Šahtjor 0:1

TABELA: Šahtjor 6, Seltik 3, Milan 3, Benfika 0.

PAROVI NAREDNOG KOLA (24. oktobar): Benfika – Seltik, Milan – Šahtjor

– To je bilo naše najgore izdanje od kako sam došao ovde, pogotovo na domaćem terenu. Od samog početka smo bili očajni, nismo stvarali šanse. Jedina povoljnost koju vidim je što je utakmica završena – rekao je strateg crvenih, koji sada zauzimaju treće mesto u grupi A sa svega jednim bodom.
Novi trener Francuza Erik Gerets u prvi plan je stavio sjajnu partiju njegovih igrača apostrofirajući da nisu napravili nijednu grešku, ali i upozorivši ih da im težak rad tek predstoji. U drugom meču ove grupe uspešniji su takođe (kao uostalom i u drugim grupama) bili gosti – Porto sa Milanom Stepanovim u timu, sa gostovanja Bešiktašu vratio se sa sva tri boda i trenutno je drugi, iza lidera Marseja.
Iako su mnogi posle odlaska Žozea Murinja prognozirali krah Čelsija i gotovo siguran poraz u ŠPANIJI, izabranuici Avrama Granta potrduli su se da sve te priče padnu u vodu i na Mestalji su pokupili ceo plen. Ponovila se scena iz prošlosezonskog odmeravanja snaga – najpre je poveo domaći tim, da bi plavci u nastavku stigli do potpunog preokreta, koji je doneo Didije Drogba u 71. minutu. Londonski klub je tako dospeo na čelno mesto grupe B sa četiri osvojena boda. „Slepim miševima“ nije pomogao ni ulazak Nikole Žigića dvadesetak minuta pred kraj meča. Fudbaleri Rozenborga očigledno su remijem sa plavcima za sada dosegli svoj maksimum u ovoj grupi, apa je Šalke bez većih problema u Norveškoj stigao do sva tri boda.
Još jedno veliko iznenađenje viđeno je na Vezeru, gde je Olimpijakos bio ubedljiv protiv Tošićevog Verdera (1:3). Jedan od golova za Grke postigao je i Darko Kovačević. Madridski Real je na Olimpiku podelio bodove sa Lacijom, iako je u dva navrata vodio. Nebeskoplavima ovo je bio drugi remi u grupi C.
Naredni mečevi ovih grupa igraju se 24. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari