F1: Pobeda Botasa, šampionska titula za Hamiltona 1Foto: EPA-EFE/ LARRY W. SMITH

Pobednik VN SAD je vozač Mercedesa Valteri Botas, ali je vozač koji je obeležio čitav vikend njegov timski kolega Luis Hamilton koji je drugim mestom danas osvojio šampionsku titulu, šestu u svojoj karijeri, a treću zaredom.

Treći je kroz cilj prošao pilot Red Bula Maks Ferštapen, a četvrti je bio Šarl Lekler u bolidu Ferarija.

Sam početak trke obeležio je vozač Ferarija Sebastijan Fetel koji je u prvom krugu izbubio čak pet poziicja, ali je ubrzo odustao zbog kvara na bolidu.

Šarl Lekler je došao do četvrtog mesta, ali nije mogao da prati tempo koji je nametnuo tada prvoplasirani Valteri Botas, dok je Ferštapen „vrteo“ dobre krugove.

Ipak, sredinom trke i mladi Holanđanin posustaje, pa se za pobedu praktično bore vozači Mercedesa koji su bili na različitim strategijama.

Botas je mnogo ranije otišao na promenu guma, što je značilo da će u finišu trke još jednom morati da ode u boks, dok je Hamilton pokušao da sa jednim odlaskom u boks stigne do pobede.

Ipak, u finišu trke, Botas je na svežim pneumaticima bio najbrži na stazi, pa ga je četiri kruga pre kraja trke obišao i tako došao do sedme pobede u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari