F1: Rikardo najbrži u Kini 1Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Vozač Red Bula Danijel Rikardo pobednik je treće trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 voženoj u Kini. Iza njega su kroz cilj prošli piloti Mercedesa i Ferarija Valteri Botas i Kimi Raikonen, a tek osmo mesto je zauzeo prvoplasirani u generalnom šampionatu, Sebastijan Fetel.

Na startu trke Kimi Raikonen nije uspeo da zadrži mesto iz prvog startnog reda pošto su ga obišli Maks Ferštapen i Valteri Botas, a posle promene pneumatika Sebastijan Fetel je pao na treće mesto, iza Botasa i timskog kolege koji je ubrzo otišao u boks, pa se onda vodila bitka između finskog i nemačkog automobiliste za prvo mesto.

Potom je usledio sudar između Pjera Gaslija i Brendana Hartlija, te je na stazu izašlo bezbedonosno vozilo, a u tom trenutku su vozači Red Bula Danijel Rikardo i Maks Ferštapen otišli u boks na zamenu guma.

Vratili su se na stazu kao petoplasirani i šestoplasirani i bili su daleko brži od konkurencije.

I dok je Danijel Rikardo to iskoristio da napreduje u pozicijama i da veoma brzo dođe do prvog mesta, dotle je Maks Ferštapen srljao i u jednoj situaciji potpuno neoprezno „ušao“ u Fetela, okrenuvši ga na stazi, za šta je kasnije od direkcije trke dobio kaznu od deset sekundi.

Ipak Fetela je taj udes koštao četvrtog mesta po svemu sudeći i omogućio da ga do kraja trke preteknu i Niko Hulkenberg iz Renoa, kao i Fernando Alonso iz Meklarena, pa je na kraju završio kao osmi, što je iskoristio Luis Hamilton da današnjim četvrtim mestom smanji zaostatak za Fetelom na devet poena u generalnom poretku vozača.

Naredna trka vozi se u Azerbejdžanu za tačno dve nedelje.

Poredak vozača

Sebastijan Fetel 54

Luis Hamilton 45

Valteri Botas 40

Danijel Rikardo 37

Kimi Raikonen 30

Poredak konstruktora

Mercedes 85

Ferari 84

Red Bul 55

Meklaren 28

Reno 25

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari