Svetska kuća fudbala (FIFA) pooštrila je kaznu fudbaleru Valensije Davidu Navaru zbog incidenta na meču Lige šampiona ovog kluba i Intera i kaznu od sedam meseci suspenzije proširila i na klupski i reprezentativni nivo. Naime, prošle nedelje je UEFA Navaru izrekla kaznu od sedam meseci zabrane nastupa u evropskim kupovima zbog napada na igrača neroazura Nikolasa Burdisa, a kako evropska kuća fudbala nije nadležna za domaće prvenstvo i nastupe u reprezentaciji, od FIFA je zatražena reakcija koja je munjevito i usledila.

Svetska kuća fudbala (FIFA) pooštrila je kaznu fudbaleru Valensije Davidu Navaru zbog incidenta na meču Lige šampiona ovog kluba i Intera i kaznu od sedam meseci suspenzije proširila i na klupski i reprezentativni nivo. Naime, prošle nedelje je UEFA Navaru izrekla kaznu od sedam meseci zabrane nastupa u evropskim kupovima zbog napada na igrača neroazura Nikolasa Burdisa, a kako evropska kuća fudbala nije nadležna za domaće prvenstvo i nastupe u reprezentaciji, od FIFA je zatražena reakcija koja je munjevito i usledila. FIFA je prihvatila sugestiju i Navaru je sada zabranjen i nastup u svim službenim mečevima, bilo u domaćem prvenstvu bilo na reprezentativnom nivou. Klub sa Mestalje je najavio žalbu na ovakvu odluku.
Predsednik Reala Ramon Kalderon i pored loših rezultata kojih „kraljevski“ klub nikako da se ratosilja ove sezone ističe da čelnici kluba veruju sadašnjem strategu Fabiju Kapelu i napominje da je osvajanje titule prvaka Španije i dalje moguće.
– Kapelo je stigao u lošem periodu za tim, nakon tri sezone bez trofeja. On je veliki trener, a mi smo bili ti koji smo ga molili, zbog čega smo i uvereni da ćemo osvojiti prvenstvo. Verujem da ćemo u poslednjem kolu potvrditi naslov prvaka – rekao je predsednik Reala Ramon Kalderon.
Ipak, prema pisanju španskih medija najozbiljniji kandidat za naslednika Fabija Kapela jeste strateg Liverpula Rafael Benitez, koji je u jednom navratu imao priliku da sedne na klupu trofejnog kluba, ali je istu i odbio, a prema Špancima, „kraljevi“ su ovoga puta spremni da ovom stručnjaku ponude još veću slobodu i samostalnost u radu, a vrlo verovatno i veću zaradu. Cela stvar oko mogućeg dolaska bivšeg trenera Valensije na Santjago Bernabeu podgrejana je činjenicom da novi vlasnici kluba sa Enfilda još uvek nisu sa Benitezom razgovarali o produžetku saradnje, iako Španac ima ugovor do 2010. godine.
Napadač Milana Ronaldo, iako nema više nikakve veze sa madridskim Realom, ne može a da ne spominje bivšeg trenera Fabija Kapela, ali naravno, u negativnom kontekstu. Nekada najbolji napadač sveta ne može da smisli italijanskog stručnjaka a u svojim kritikama upućenim na račun bivšeg stratega Juventusa i Rome ide toliko daleko da ga je nazvao đavolom koji mu je uništio život nakon što ga je iz startne postave preselio na klupu za rezerve. Ronaldo, pored toga, ipak ističe da o samom Realu ne misli ništa loše.
– Njima želim da osvoje Primeru, ali samo zbog dojučerašnjih saigrača, a ne zbog trenera koji istu ne zaslužuje. Život mi je postao pakao kada je on došao – rekao je Brazilac, koji je početkom ove godine stigao među rosonere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari