Uprava španskog Real Madrida negirala je pisanja medija koja se odnose na ostavku trenera Fabija Kapela, koju je on, navodno, podneo veče pre prvog susreta osmine finala Lige šampiona, protiv minhenskog Bajerna.
– Uprava nema nikakvih saznanja o ostavci Kapela i vrlo smo iznenađeni zbog izveštaja koji su se pojavili u medijima.

Uprava španskog Real Madrida negirala je pisanja medija koja se odnose na ostavku trenera Fabija Kapela, koju je on, navodno, podneo veče pre prvog susreta osmine finala Lige šampiona, protiv minhenskog Bajerna.
– Uprava nema nikakvih saznanja o ostavci Kapela i vrlo smo iznenađeni zbog izveštaja koji su se pojavili u medijima. Ovo nikako ne doprinosi pravoj atmosferi pre važne utakmice. Ovakvi tekstovi služe samo destabilizaciji kluba – izjavio je potparol „kraljevskog kluba“ Migel Angel Arojo na konferenciji održanoj na Bernabeu. Dan ranije, radio-stanica Kope saopštila je kako je Kapelo dao ostavku, ali da će ipak sedeti na klupi za vreme utakmice Reala i Bajerna.
Italijanski prvoligaš Milan spreman je sve da učini kako bi u svoje redove doveo najboljeg svetskog fudbalera, Brazilca Ronaldinja.
I dok se u Barseloni nadaju produženju ugovora sa Ronaldinjom, Milanovi čelnici smatraju da im ide naruku nedavni sukob Ronaldinja i Kamerunca Eto’o, kao i nešto slabija forma Katalonaca u poslednje vreme.
– Ronaldinjo zna za našu želju da ga angažujemo, a verujem da bi mu u ovom trenutku odlazak iz Barselone koristio. Teško je verovati da bi ga tako bogat klub kao što je Barselona pustio, ali sam uveren da Milan ima „pol poziciju“ odnosno, da se, ako odluči da promeni klub, Ronaldinjo neće previše dvoumiti – rekao je Galijani.
Italijanski stručnjak na klupi madridskog Reala Fabio Kapelo nije impresioniran nastupom svog dojučerašnjeg igrača Ronalda u Milanovom dresu protiv Siene. Brazilac je u toj utakmici postigao dva gola, a Kapelo, čiji tim inače ima problema sa efikasnošću, kritikovao je i kvalitet italijanske lige u kojoj je godinama radio.
– To je drugačije prvenstvo. U ovom trenutku, najjače lige su engleska i španska. Drago mi je zbog Ronalda. Uvek sam govorio da je odličan igrač. Sada se oporavio i postiže golove, ali ponavljam, on je sam izabrao da ode iz Reala – naglasio je Kapelo.
Tek što se oporavio od povrede ligamenata kolena zbog koje je bio van terena od novembra, Alberto Akvilani, vezista Rome, povredio je butni mišić leve noge na treningu u nedelju. Prema očekivanju lekara, talentovanog 22-godišnjaka očekuje pauza od najmanje 20 dana, što automatski znači da trener Spaleti neće moći da računa na njega u dvomeču u okviru Lige šampiona protiv Olimpika iz Liona. Dobra vest za stratega „vučice“ je povratak u tim defanzivca Felipea Meksesa i najverovatnije Kristijana Kivua.
Posle vraćanja u tim Dejvida Bekama, trener Reala Fabio Kapelo je u konkurenciju za sastav vratio još jednog otpisanog igrača. Radi se o italijanskom napadaču Antoniju Kasanu, koji je odstranjen iz prvog tima još u toku oktobra zbog sukoba sa Kapelom i od tada nije odigrao nijedan meč za „kraljevski klub“.
– Smršao je i dobro radio na treninzima. Konkurisaće za tim od narednog meča – izjavio je Kapelo.
Kapiten Milana Paolo Maldini se nalazi pred lepim jubilejom ukoliko bude starter na predstojećem meču Lige šampiona protiv Seltika. Italijanskom veteranu (38) to bi bio stoti nastup u elitnom klupskom takmičenju čime bi se pridružio kvartetu igrača kojima je to ranije pošlo za rukom.
Pre njega u „klub 100“ su se upisali Raul (106 nastupa), Roberto Karlos (105), Dejvid Bekam (102) i Oliver Kan (100). Maldini je inače i vlasnik dva rekorda Lige šampiona, a to su najbrži pogodak postignut u finalima ovog takmičenja kada je u 51. sekundi postigao gol Liverpulu 2005. godine, i kao najstariji igrač koji je bio strelac u finalu.
Bivši švedski reprezentativac Henrik Larson izjavio je da neće produžiti tromesečni ugovor sa Mančesterom i da će se 12. marta vratiti u Helsinborg.
Napadač koji je za kratko vreme ostavio trag na Old Trafordu, počastvovan je ponudom Aleksa Fergusona.
– Ne kažem da nisam polaskan ponudom i prilikom da produžim boravak ovde. Međutim, čekaju me važne stvari, počinje sezona u Švedskoj. Ovo je bila sjajna avantura za mene – rekao je nekadašnji napadač Seltika i Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari