Nemačka Bundesliga se nastavlja danas i sutra, kada su na programu mečevi sedmog kola. Bajern, koji se nakon nedeljne pobede ponovo našao na čelnom mestu na tabeli ove srede dočekuje poslednjeplasirani Kotbus i ne bi trebalo da ima puno problema sa uknjiženjem novih bodova, kao ni Pantelićeva Herta koja u Berlinu igra sa pretposlednjom Hanzom.

Nemačka Bundesliga se nastavlja danas i sutra, kada su na programu mečevi sedmog kola. Bajern, koji se nakon nedeljne pobede ponovo našao na čelnom mestu na tabeli ove srede dočekuje poslednjeplasirani Kotbus i ne bi trebalo da ima puno problema sa uknjiženjem novih bodova, kao ni Pantelićeva Herta koja u Berlinu igra sa pretposlednjom Hanzom. Tošićev Verder polako se budi, a priliku za novu pobedu imaće protiv aktuelnog šampiona, ali ove sezone veoma lošeg Štutgarta.
PAROVI 7. KOLA: Dortmund – Hamburg, Duizburg – Šalke, Herta – Hanza, Volfsburg – Verder (danas), Arminija – Hanover, Bajern – Kotbus, Ajntraht – Karlsrue, Nirnberg – Bajer Leverkuzen, Štutgart – Bohum (sutra). TABELA: Bajern 14, Herta 12, Bajer Leverkuzen 11, Ajntraht 11, Šalke 10…
Londonski Arsenal objavio je juče finansijski izveštaj u kome stoji da je prošle godine ostvario prihod od čak 288,3 miliona evra, što ga čini najprofitabilnijim klubom na svetu, posle madridskog Reala. Prihod „tobdžija“ tako je veći za skoro 50 posto nego sezonu pre. Zanimljivo je da je neto zarada londonskog kluba porasla za čak 274 posto odnosno sa ranijih 19,6 na 73,5 miliona evra. U ovaj izveštaj nije uračunat novac zarađen od transfera Tjerija Anrija (23 miliona evra) i Hose Antonija Rejesa (11,5), kao ni rekonstrukcija starog stadiona Hajberija koji je pretvoren u stambeni prostor i od koga će Arsenal zaraditi dodatniih 430 miliona. Sve ovo najbolje će se odraziti na četu Arsena Vengera s obzirom na to da će francuski stručnjak u narednom prelaznom roku imati na raspolaganju više od 70 miliona funti, pa će u tim moći dovesti praktično koga bude želeo.
Jedan od najboljih fudbalera sveta i zvezda Barselone Ronaldinjo našao se na udaru španskih medija, koji su „osuli paljbu“ po njemu zbog loših partija koje pruža u dresu katalonskog kluba, a kojima je, prema njihovim rečima, uzrok buran noćni život. Naime, fotoreporteri vodećih španskih sportskih listova uhvatili su Ronaldinja u kasnim noćnim satima u jednoj španskoj diskoteci, a Marka u tekstu pod nalovom „Roni, pripazi se“ upozorava Brazilca da pripazi kako ne bi krenuo stopama zemljaka Adrijana, koji već dve godine nikako da se u Interu vrati na stari kolosek. Po novinama se vide i natpisi kako Barsa mnogo bolje igra kada Ronaldinjo nije u igri, pa se predviđa da će on vrlo brzo napustiti redove španskog viceprvaka ako nastavi tako da se ponaša. Međutim, njegov brat i menadžer Roberto de Azis Moreira smatra da je u pitanju samo loša kampanja pritv njegovog klijenta.
– Siguran sam da se sprovodi kampanja protiv njega. On radi sve što može da se vrati u najbolju formu i uskoro ćemo videti plodove tog napornog rada – tvrdi Roberto de Azis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari