Hačanov bolji od Đokovića u finalu Pariza 1Foto: EPA-EFE/ IAN LANGSDON

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji Masters u Parizu pošto je od njega u finalu bio bolji Karen Hačanov sa 2:0 u setovima (7:5,6:4).

Ruski teniser je odigrao još jedan izuzetan meč ove nedelje u prestonici Francuske pošto je u drugom setu imao preko 80% ubačenog prvog servisa, a takođe je bio sjajan i sa osnovne linije gde je mnoge poene diktirao svojim najmoćnijim udarcem – forhendom.

Novak Đoković posle jučerašnjeg maratonskog polufinala protiv Rodžera Federera koji je trajao više od tri sata nije imao onu prepoznatljivu energiju u sebi, pa je osvojio tek jedan brejk u meču i to na početku prvog seta, ali mu je Hačanov odmah odgovorio na isti način – ribrejkom.

Ključni detalj se desio u 11. gemu prvog seta kada je Hačanov po drugi put oduzeo servis protivniku, a onda odmah i osvojio set, da bi u drugom periodu igre bio apsolutno bolji i zasluženo osvojio svoj prvi Masters u karijeri, koji mu donosi 11. mesto na najnovijoj ATP listi koja izlazi već sutra ujutru.

Ovo je prvi poraz Novaka Đokovića u finalima Mastersa u Parizu, posle četiri titule osvojene u dvorani „Bersi“.

Ipak, to neće uticati na njegov povratak na prvo mesto rang liste na kojoj će sutra imati oko 400 bodova prednosti nad drugoplasiranim Rafaelom Nadalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari