I Gudurić van stroja 1

Crvenu zvezdu večeras očekuje teška utakmica u Istanbulu protiv Fenerbahčea, tima koji je prošle sezone dobio crveno-bele u sva četiri međusobna duela prosečnom razlikom od 13.5 poena.

Srpska ekipa otputovala je u Tursku bez Marka Gudurića, koji će propustiti duel zbog bolesti, Istovremeno, male su šanse da će se na parketu naći Luka Mitrović, koji se još nije oporavio od povrede lista.

– Fenerbahče je zadržao tim iz prošle godine koji je stigao do finala Evrolige u Berlinu, a na klupi je Željko Obradović, najbolji i najtrofejniji trener u Evropi. Samo ova dva podatka jasno govore o kvalitetu našeg narednog protivnika, bez potrebe da se ističu ambicije Fenerbahčea koje su svima jako dobro poznate. Na sve to, mi smo opterećeni velikim problemima. Bićemo veoma oslabljeni. Marko Gudurić nije krenuo na put zbog bolesti, dok je pod velikim znakom pitanja da li i koliko ćemo moći da računamo na Luku Mitrovića – istakao je trener Dejan Radonjić.

I pored svih okolnosti koje ne idu na ruku Zvezdi, strateg crveno-belih rekao je da će cilj biti da se „odigra dobra utakmica u Istanbulu koja označava početak izuzetno teške serije utakmica u decembru“. Ovog meseca srpskog evroligaškog predstavnika očekuju utakmice protiv Budućnosti, MZT-a i Cedevite u ABA ligi, odnosno Makabija, Olimpijakosa, Real Madrida i CSKA u Evroligi.

Posle tesne pobede protiv Real Madrida, Fener je drugi na tabeli sa sedam pobeda i tri poraza, dok je Zvezda pokvarila svoj učinak porazom od Žalgirisa i zauzima 11. poziciju sa skorom 4-6

– Izuzetno težak meč je pred nama. Fenerbahče je vrhunska ekipa, popunjena na svim pozicijama, i što je takođe važno, taj sastav koji je oformio Željko Obradović još prošle sezone pretrpeo je minimalne izmene. Sama činjenica da gostujemo finalisti Evrolige bila bi dovoljna da se kaže da nas očekuje veliki izazov. Međutim, imamo i povređenih i bolesnih igrača, ali bez obzira na sve to, idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu, borićemo se i tražiti svoju šansu – rekao je Milko Bjelica.

Ni tim Fenera neće biti kompletan danas. Bogdan Bogdanović ne igra od 26. oktobra, a kada će se vratiti još uvek se ne zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari