Ibrahimović kao džoker 1Foto: EPA/ JULIEN WARNAND

Nekako iz prikrajka, odigravši više prosečnih nego vrhunskih partija u Ligi šampiona, Mančester junajted večeras ima zicer da posle 0:0 u Andaluziji obezbedi prolaz u četvrtfinale.

Sevilja „crvenim đavolima“ dolazi u goste, čini se, u veoma nezavidnom trenutku, posle veoma loših partija u Primeri i poslednjeg poraza od Valensije na svom terenu. Istovremeno, Roma će pokušati u Rimu da se iskupi za poraz u prvom meču od Šahtjora (1:2) i time spasi još jednu sezonu bez trofeja (20.45).

Brojne kritike doživeli su puleni Žozea Murinja posle prvog meča osmine finala. Gospodin „Specijalni“ pokazao je da je majstor trenutka i prepoznavanja onoga što je potrebno njegovim igračima u skladu sa situacijom na terenu i prikazanom igrom. U Andaluziji se više koncentrisao na čuvanje sopstvenog gola, što sigurno neće biti slučaj na večerašnjem meču. Nakon trijumfa u najvećem engleskom derbiju u poslednjem kolu Premijer lige, u kojem je Markus Rašford sa dva gola produžio trogodišnji post Liverpula (2:1), Portugalac će sigurno u što kraćem roku pokušati da matira hronično poroznu odbranu Sevilje, koja u proseku prima čak dva gola po meču u Ligi šampiona ove sezone. Nemanja Matić će sasvim sigurno zauzeti svoje mesto u veznom redu, pogotovo što Pol Pogba najverovatnije neće biti starter zbog povrede. Junajted ima jednu od najboljih odbrana u Ligi šampiona (0,5 po meču).

Voljni momenat „crvenih đavola“ biće i proporcionalan podatku da su poslednji put bili među osam najboljih u Ligi šampiona u sezoni 2013/14. Postoje indicije da bi Zlatan Ibrahimović mogao da zaigra za Junajted prvi put posle 26. decembra kada je ponovo „načeo“ rovito koleno.

Roma spas sezone vidi u plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona. Hronični potresi u Rimu traju praktično od početka sezone. Klupska kasa je dobrano prazna, pa su gazde rešene da minus nadoknade prodajom najboljih igrača. Zahvaljujući intervenciji i upornosti sportskog direktora Monćija, ali i protestima navijača, u poslednji čas sprečeni su odlasci Rađe Naingolana i Edina DŽeka u zimskom prelaznom roku. Roma je u poslednjih pet navrata ispadala u osmini finala Lige šampiona, dok se Šahtjoru nešto slično desilo u poslednja dva nastupa. „Vučica“ pruža nestabilne partije na „Olimpiku“. Na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima pobedila je u svega dva navrata. Šahtjor takođe ne pruža impresivne partije van Ukrajine. Edin DŽeko sa tri gola u Ligi šampiona ove sezone trebalo bi da bude uzdanica Euzebija Di Frančeska. Reprezentativac Bosne i Hercegovine propustio je poslednji meč Rome u domaćem šampionatu protiv Torina kako bi odmoran dočekao revanš sa Šahtjorom. Ukrajinci imaju veoma loš učinak protiv italijanskih klubova na Apeninskom poluostrvu; na poslednjih deset utakmica poraženi su u čak sedam navrata. Argentinac Fereira nalazi se u dobroj formi; postigao je četiri gola na poslednje tri utakmice, zaključno sa vodećim u prvom meču osmine finala. Zajedno sa čak četvoricom Brazilaca činiće najopasniji deo tima Paula Fonseke, među kojima bi Bernard i Fred trebalo narednog leta da ostvare astronomske transfere.

Raspored osmine finala

utorak

Mančester j. – Sevilja (0:0)

Roma – Šahtjor (1:2)

sreda

Bešiktaš – Bajern (0:5)

Barselona – Čelsi (1:1)

* Real, Mančester Siti, Liverpul i Juventus su prošli u četvrtfinale, žreb će biti obavljen 16. marta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari