Jokić pogađa u finišu 1Foto: FoNet AP

Denver je položio prvi veliki ispit koji može biti odlučujući za plasman u plej-of pobedivši Minesotu u neizvesnoj završnici rezultatom 100:96, i u poslednjoj nedelji regularnog dela sezone moraće ponovo da nadigra Timbervulse sa kojima trenutno deli osmo mesto, sa porazom više u odnosu na sedmoplasirani Nju Orleans.

Poslednjem trijumfu Nikola Jokić doprineo je sa 16 poena, uz 14 skokova i devet asistencija. Srpski košarkaš imao je veoma loš šut iz igre (6/20, 1/6 trojke), ali je u poslednjem minutu susreta kada je bilo najbitnije bio precizan. Inače, ceo tim Nagetsa nije se šuterski proslavio preksinoć – ubacili su samo 39.3 odsto iz igre, što je sedmi najgori procenat ove sezone, odnosno drugi najlošiji u nekom od trijumfa.

– Nećete uvek da odigrate lepu utakmicu i da pogodite sve šuteve… Morate da pronađete način da pobedite i u ovakvim utakmicama. Kako to uspevate? Osvajate lopte skokom. Zaustavljate igru protivnika u ključnim momentima. I napravite nekoliko velikih poteza u napadu – sumirao je utiske nakon susreta trener Denvera Majk Meloun.

Denveru ove sezone nije bilo strano da izgubi utakmice u poslednjim minutima, i to od mnogo lošijih protivnika od Minesote. Upravo te završnice su po mišljenju Nikole Jokića bile važne lekcije zahvaljujući kojima su preksinoć pobedili.

– Imali smo sličnih situacija u finišu utakmica, znali smo kako da reagujemo. Imali smo dva poena prednosti, pa je bilo vrlo važno postići još dva. Ovo je velika pobeda. Poslednjih sedam utakmica svaka je bila „moramo pobediti“. Zajedništvo nas je dovelo ovde, pobeđujemo jer igramo jedni za druge – rekao je Jokić.

U završnici susreta između Denvera i Minesote Nemanja Bjelica pogodio je trojku na manje od tri minuta pre kraja za vođstvo svog tima od 93:90, da bi potom Denver ušao u mini seriju od 8:0. U poslednjem napadu za svoj tim Jokić je bio precizan nakon promašaja Vila Bartona obezbedivši svom timu prednost od dva poseda na četiri sekunde pre kraja.

– Kada me šut ne služi, onda kod sebe insistiram na nekim drugim stvarima, bilo da su to dodavanja, skokovi. Radim ono čime bih mogao da pomognem ekipi – kazao je srpski centar.

Pored Jokića u timu Denvera istakao se i Džamal Marej sa 22 poena, dok je Timbervulse predvodio Tauns sa 26 poena (10/16) uz 13 skokova. Nemanja Bjelica kao i Nikola Jokić imao je slab procenat šuta (4/11), sakupivši deset poena, sedam skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Do kraja sezone Denver gostuje Los Anđeles Klipersima, pa dočekuje Portland Trejlbejzerse, a Minesota takođe ide u goste Klipersima, pa kod kuće igra protiv Memfisa. Poslednji meč za Nagetse i Timbervulse biće njihov međusobni susret u Mineapolisu 11. aprila, koji može i da odredi koji će od dva tima u plej-of.

Pored Jokića i Bjelice, preksinoć je igrao i Boban Marjanović, koji je u porazu Klipersa od Jute (117:95) učestvovao sa devet poena (2/6) uz četiri skoka i jednu ukradenu loptu za 15 minuta. Dok je Džezere ovaj trijumf približio mogućnosti da imaju prednost domaćeg terena u prvom kolu, Kliperse je udaljio miljama od plej-ofa. Ekipa Doka Riversa da bi se našla u doigravanju ima pred sobom imperativ pobede u mečevima protiv Denvera, Nju Orleansa i Lejkersa.

Rezultati

Indijana – Golden Stejt  126:106

Milvoki – Bruklin                111:119

Hjuston – Portland           96:94

Klivlend – Vašington        119:115

Juta – L.A. Klipers              117:95

Denver – Minesota          100:96

Voriorsi se 2019 sele u San Francisko

Golden Stejt Voriorsi potvrdili su da će sezonu 2019/2020 započeti u novom sedištu. Aktuelni šampioni NBA lige preseliće se iz Oklenda u 15 kilometara udaljeni San Francisko. Čelnici kluba potvrdili su da će ekipa nastupati u novom gradu i novoj dvorani, ali da neće menjati ime. Oni će ostati jedini klub u NBA koji neće nositi ime po gradu. Voriorsi će i sledeće sezone nastupati u Oklendu, a onda će preseliti franšizu u grad u kome su već nastupali. Igraće u Čejs centru, modernoj novoj dvorani kapaciteta 18.064 mesta.

Voriorsi su već bili smešteni u San Francisku, od 1962. do 1971. godine, a nakon toga su se preselili u Oklend. Prethodno im je sedište bilo u Filadelfiji – od 1956. do 1962. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari