Jokić se odmarao za Voriorse 1EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT

Mečevima koji su odigrani u noći između nedelje i ponedeljka završen je regularni deo sezone NBA lige, a borba za prsten počinje duelima u plej-inu, koji su na programu od 12. do 15. aprila. Prve utakmice plej-ofa igraju se 16. aprila.

U svojoj poslednjoj utakmici ligaškog dela košarkaši Denvera doživeli su poraz od Lejkersa posle produžetka (146:141) u meču koji nije imao takmičarski značaj, pa su najbolji igrači oba tima izostali iz ekipa. Trener Nagetsa Majk Meloun odmarao je Nikolu Jokića, Erika Gordona, Vila Bartona i Montea Morisa pred plej-of seriju sa Golden Stejt Voriorsima, ali su domaći i bez najboljih imali šansu da trijumfuju nad rezervistima tima iz Los Anđelesa.

Najznačajnija vest poslednje večeri regularnog dela lige je da se Luka Dončić povredio na meču u kojem je njegov Dalas pobedio San Antonio (130:120) i pitanje je da li će biti spreman za početak prve runde plej-ofa u kojem se Maveriksi sastaju sa Jutom. U meču za koji se ispostavilo da nije imao rezultatski značaj, jer je Dalasu za treće mesto bila neophodna i pobeda Nju Orleansa nad Golden Stejtom, Dončić je krajem treće četvrtine zatažio pomoć lekara, a ubrzo zatim se zaputio u svlačionicu držeći se za butinu leve noge.

U domaćem timu Boban Marjanović je na parketu proveo osam minuta i za to vreme zabeležio četiri poena, dva skoka i jednu asistenciju. Dončić je za 29 minuta u igri zabeležio 26 poena, devet asistencija i osam skokova, dok je kod gostiju najefikasniji bio Keldon Džonson sa 24 poena.

Na ovom duelu nastupila su i dva bivša košarkaša Partizana – Davis Bertans je za Maverikse zabeležio osam poena i jedan skok, a centar Sparsa Džok Lendejl je za pet minuta na parketu zabeležio dva poena.

Aleksej Pokuševski je propustio poslednja četiri meča Oklahoma Sitija, iako se činilo da mu je forma u usponu i da je, konačno, obezbedio mesto u ekipi. Tanderi su poslednje večeri doživeli težak poraz od Klipersa (138:88), a tim iz Los Anđelesa je obezbedio mesto u plej-inu, iako je celu sezonu igrao bez Kavajia Lenarda, a više od polovine mečeva i bez Pola Džordža.

Bivši košarkaš Mege Marko Simonović našao se u timu Čikaga koji je pobedio na gostovanju Minesotu (124:120), ali ga trener Bulsa Bili Donovan nije uvodio u igru. Čikago je već ranije obezbedio šesto mesto pred plej-of, dok će Minesota igrati u plej-inu.

Jokić na Bjelicu u prvom kolu

Za sada je poznato šest parova plej-ofa, a svoje protivnike će nakon plej-ina saznati i Majami, najbolji tim Istoka u regularnom delu sezone, i Finiks, koji je imao najbolji skor na Zapadu. Denver Nikle Jokića se u prvoj rundi sastaje sa Golden Stejt Voriorsima, za koje nastupa Nemanja Bjelica, a serija startuje 16. aprila u San Francisku. Dalas, za koje igra Boban Marjanović, u prvom duelu serije dočekuje Jutu, dok će Atlanta Bogdana Bogdanovića u plej-inu za protivnika imati Šarlot, takođe na svom parketu. Ukoliko Hoksi pobede u ovom duelu predstoji im meč za osmo mesto sa poraženim iz meča u kojem se sastaju Bruklin i Klivlend.

Parovi plej-ofa

Istok

Majami – pobednik plej-ina

Boston – Bruklin/Klivlend

Milvoki – Čikago

Filadelfija – Toronto

Zapad

Finiks – pobednik plej-ina

Boston – Minesota/LA Klipers

Golden Stejt – Denver

Dalas – Juta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari