Korona desetkovala Barselonu 1EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Zbog zaražavanja virusom i povreda, trener Ćavi trenutno na raspolaganju ima samo 16 zdravih prvotimaca, od kojih su trojica golmani.

Danas su Usman Dembele, Gavi i Samuel Umtiti dobili pozitivne rezultate testiranja na kovid 19, a pre toga je taj mali nevidljivi neprijatelj čovečanstva u karantin oterao Đordija Albu, Alehandraa Balde, Danija Alvesaa i Klemon Lenglea.

Dodatni problem predstavljaju povrede Ansua Fatijaa, Pedri, Depaaj, Brajtvajt i Serđia Roberta, s tim što postoje male šanse da se poslednji sa spiska oporavi do gostovanja na Majorki. Zbog suspenzije neće biti Serđa Busketsa, a kako se Jusuf Demir vraća u Rapid trener Ćavi Ernandez trenutno može da računa samo na 16 prvotimaca, od čega su trojica golmana.

U opticaju za nedeljni meč su: Ter Štegen, Neto. Penja (čuvari mreže), Dest, Pike, Arauho, Minges, Erik Garsija, Gonzales, Abdea Ezalzui, Pućo, Kutinjo, Frenki de Jong, Hutglu, Akomah i Luka de Jong.

Da nevolja bude još veća, katalonsku ekipu do 12. januara čekaju gostovanje Linaresu u Kupu kralja, prvenstveni meč na terenu Granade i večiti derbi sa madridskim Realom u Superkupu Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari