Košarkaši Hrvatske bez plasmana na Olimpijske igre 1Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Košarkaška reprezentacija Hrvatske ostala je bez plasmana na Olimpijske igre (OI) u Tokiju nakon što je u polufinalu kvalifikacionog turnira za OI u Splitu izgubila od Nemačke sa 10 poena razlike, rezultatom 76:86.

Nakon ubedljivog poraza od Brazila i teško izborene pobede protiv Tunisa, Hrvatska protiv Nemačke nije imala pravo na još jedan pogrešan korak i samo je pobeda ostavljala nadu za plasman na OI.

Hrvatska je izgubla od Nemačke sa 10 razlike, mada je osam minuta pre kraja imala toliku prednost, ali nije uspela da u finišu održi rezultat.

U tvrdoj i čvrstoj trećoj četvrtini s malo koševa, Hrvatska je došla do svoje najveće prednosti u susretu, osam razlike (60-52). Njemačka je do kraja ovog perioda uspjela smanjiti zaostatak za jedan koš, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo s rezultatom 63-56.

U timu Hrvatske Bojan Bogdanović postigao je 38 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Mario Hezonja je dodao 14 poena, a Željko Šalić i Antonio Jordano po šest.

U ranijem terminu u drugom polufinalnom susretu Brazil, na čijoj je kupi hrvatski stručnjak Aca Petrović, savladao je Meksiko sa uverljivih 102:74.

Finale Nemačka – Brazil igra se u nedelju u 19:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari