Kriv sam, ali ne odustajem 1Foto: STARSPORT

Dva dana posle gubitka trofeja u Kupu Srbije, trener Partizana Savo Milošević izašao je pred medije i bez griženja za jezik preuzeo krivicu za niški poraz od Vojvodine, na kraju treće vezane sezone bez šampionske titule.

– U najkraćem – nismo odigrali… Ovo je jedna od retkih velikih i bitnih utakmica a da smo je loše odigrali. Ako razlažem u detalje, ispašće da tražim opravdanje, a to neću raditi. Opet sam krivac ja. Mislim da je ključno bilo prvo poluvreme, koje smo prespavali i koje je odredila tok meča. Možda smo imali i dobru igru, ali Vojvodina je zasluženo osvojila Kup… Očigledno je da nisam psihološki dobro pripremio ekipu. Malo me zavarala njena ljutnja posle utakmice u Novom Sadu, mislio sam da će taj inat biti dovoljan razlog za ulazak u igru, a motiv se podrazumeva. Čak sam razmišljao i kako da ih smirim, ali očigledno to nije bilo dovoljno. Trebalo je još više energije da uložim… – tako je svoju priču počeo Savo Milošević, koji je svoje nedavanje izjave posle ifinala kupa objasnio nepropitivanjem od strane prisutnih novinara i nepostojanjem konferencije za medije.

Nekadašnji golgeter lepe klupske i reprezentativne karijere dopunio je svoju analizu kobne utakmice sa „lalama“ tvrdnjama „ne volim da menjam sistem igre“, „istrošili smo se da stignemo rezultat, falio nam je stimulans da to postignemo“ i „dve utakmice pred finale su nam uzele dosta energije“…., a onda taj deo priče zaključio sledećom konstatacijom.

– Mi smo golove primili na greške, a ne sistemski.

Niko Miloševiću i ekipi ne bi zamerio kraj dominacije u Kupu da nisu opet izgubili prvenstvenu bitku sa Crvenom zvezdom, ovako…

– Rezultatski nismo zadovoljni, ja prvi. Sigurno ni ljudi u klubu, navijači isto tako. Verovatno bi ova priča bila drugačija da smo uspeli da dobijemo u sredu… Glavni krivac za sve to sam ja. Zašto je to tako, verovatno ćemo kasnije pričati. Bilo je dosta stvari koje smo uradili dobro u prethodnom periodu, a suočavali smo se sa nizom teškoća. Mislim da smo u boljoj poziciji nego što je bila. Samokritičan sam i ne volim da se hvalim.

Da mu dalji status zavisi samo od njegove volje, Savo kaže da bi nastavio s poslom u klubu gde se davno afirmisao kao igrač.

– Za sada nemam najave da će biti nekih korenitih promena kada je u pitanju uprava kluba. Ja imam energiju i volju da nastavim da radim, jer sada imam tim na osnovu koga mogu da obećam neke stvari. Mogu da obećam da ćemo ući u borbu za titulu od prvog do poslednjeg minuta, ne utakmice. Jer ćemo igrati više na rezultat, a ne na pobedu… Pre nije bilo realno da se borimo za oba trofeja. Sada jeste, videćemo kako će dalje da se razvija situacija – zaključio je šef struke „parnog valjka“, aludirajući na popravljenu finansijsku situaciju, jer je (i dalje zaduženi)  klub zaradio od ulaska u Ligu Evrope i „jake“ prodaje Strahinje Pavlovića, a za bogat transfer je spreman i drugi klinac Filip Stevanović.

Bez replike na Lalatovića

Svojevremeno je Partizanov trener Aleksandar Stanojević „razapet“ zbog pevanja uvredljive pesme na račun Crvene zvezde, u svlačionici posle dobijenog večitog derbija, a sada se olako prešlo preko istog obračuna trenera Vojvodine Nenada Lalatovića sa Partizanom, na javnoj proslavi osvajanja Kupa u Novom Sadu.

– Nisam obraćao pažnju, trudim se da fokus bude samo na mojoj ekipi. Da kažem nešto drugačije, ispalo bi opravdanje. Mislim nismo videli ništa novo u odnosu na nešto što smo ranije videli – nije hteo sa replicira Savo Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari