L’Ekip: Džejms suspendovan zbog izlaska posle pobede nad PAO 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Plejmejker Monaka Majk Džejms suspendovan je od strane svog kluba za predstojeći meč sa Virtusom jer je 8. marta, posle pobede nad Panatinaikosom, otišao u provod sa nekadašnjim saigračem iz Kneževine Dvejnom Bejkonom.

Monako je taj duel dobio rezultatom 84:70. Džejms je trijumfu doprineo sa 11 poena, jednim skokom i dve asistencije. Izabranici Saše Obradovića su samo dva dana kasnije u Španiji savaldali Baskoniju rezultatom 102:93, a Amerikanac nije igrao na tom susretu zbog povrede prsta. Iz istog razloga propustio je meč franucskog prvenstva sa Roanom, koji su košarkaši Monaka dobili sa 85:74, piše Sport Klub.

Ne snosi samo prošlogodišnji MVP Evrolige posledice zbog spornog izlaska. Bejkon je bio toliko mamuran da 9. marta nije mogao da trenira, pa odlukom trenera Selerila nije igrao u pobedi atinskog tima nad Crvenom Zvezdom u 27. kolu kontinentalnog takmičenja.

Džejms već neko vreme zadaje probleme Obradoviću i čelnicima Monaka. Džejms imao 25. februara tokom tajm-auta utakmice koju su igrali Monako i Barselona. Posle tih nesuglasica i Obradović i Džejms su odbili da daju komentar i naglasili da je sukob interna stvar.

U tekućoj sezoni Džejms igra veoma dobro za Monako i u proseku beleži 16,8 poena, 3,5 skokova i 4,7 asistnencija.

Igrač Monaka je od 2021. godine, a prethodno je u bogatoj karijeri, između ostalih klubova, nastupao i za Zagreb, Baskoniju, Panatinaikos, Finiks Sanse, Nju Orleans Pelikanse, Armani, CSKA i Bruklin Netse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari