Le Tisije: Odlazim da ne bih naštetio klubu koji volim 1Met Le Tisije (u sredini). Foto; EPA/LUIS TEJIDO

Bivši engleski reprezentativac Met Le Tisije napustio je ulogu ambasadora Sautemptona posle kritika javnosti zbog objava na njegovom Tviter nalogu.

Le Tisije, koga su tokom igračkih dana zvali „Le Bog“ i koji je najveća legenda „svetaca“, našao se na udaru javnosti zbog objava u utorak u kojima je tvrdio da s mediji lagali o određenim ratnim događajima u Ukrajini.

„Moji stavovi su samo moji i uvek je bilo tako i važno je napraviti ovaj korak kako bismo izbegli zabunu“, naveo je Le Tisije na Tviteru.

Le Tisije je podelio objavu u kojoj se sugeriše da su mediji lagali o stvarima kao što su oružje za masovno uništenje i korona virus. U toj objavi je takođe pisalo: „Ali govore istinu o Buči“, misleći na grad na periferiji Kijeva, odakle su se pojavile fotografije ubijenih civila.

Le Tisije je uz ‘retvit’ te objave napisao reč „Ovo“, dodajući emotikon koji pokazuje prstom na objavu.

On je obrisao tu objavu i pokušao je da objasni svoj stav rekavši da je „poenta bila u medijskoj manipulaciji“.

„Ovo neće uticati na moju vezu i ljubav prema klubu, zauvek ću ostati navijač Sautemptona. Međutim, vidim da je zbog nedavnih događaja važno da odvojim stvari u koji verujem od moje veze sa klubom za koji sam navijao i igrao veći deo života“, naveo je Le Tisije.

On je odigrao 540 utakmica za Sautempton i postigao je 209 golova.

Le Tisije je rekao i da želi jasno da stavi do znanja da „ne zagovara rat ni na koji način“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari