Manje dodira, više uspeha 1Foto: Starsport

Tinejdžer iz Novog Sada u nedelju je protiv Vojvodine ponovo dokazao da sa punim pravom zaslužuje mesto u startnih jedanaest i to umesto naširoko hvaljenog Pabla Moučea.

“Atomski mrav” Crvene zvezde bio je jedan od najvažnijih faktora trijumfa nad Novosađanima i povratka na čelo tabele Superlige (4:1). Gol (treći za domaćina) i centaršut na “trepavicu” Slavoljuba Srnića kod četvrtog pogotka pokazatelji su nepresušnog talenta i prave “vrcavosti” tehnički nadarenog kreativca, koji tokom svih 90 minuta predstvlja konstantnu opasnost po protivnički gol.

Plavšić je uvek posebno motivisan kada igra protiv Vojvodine – matičnog kluba u kome je pre par godina procenjeno da visinom od 166 centimetara i krhkom građom jednostavno nema predispozicije da se razvije u superligaškog igrača. Gotovo redovno, Zvezdin tinejdžer upravo protiv tima sa “Karađorđa” pruža najbolje i najzrelije partije. Tako je bilo i u nedelju; svuda ga je bilo na terenu, kretao se odlično bez lopte, a kod svakog kontakta sa “bubamarom” pokušavao je da odigra iz prve i pasom u prostor razigra saigrače.

– Šef traži od mene da igram jednostavno, sa što manje dodira. Tako moja brzina dolazi do izražaja. Slušajući njega pronašao sam stil igre koji mi najviše odgovara. Takva igra mi je u drugom poluvremenu i donela gol i asistenciju – otkrio je Plavšić deo “dogovora” sa trenerom.

I kada su Mouče i Ruiz bukvalno iz odela uskočili u startnu postavu, izbacivši iz najboljih 11 omalenog Plavšića, “atomski mrav” javno nije iskazivao nezadovoljstvo, iako je i laicima bilo jasno da je daleko bolji od pojačanja iz inostranstva. Da voli da se zabavlja na terenu pokazao bi svaki put kada bi mu trener Božović ukazao šansu na 15, 20 minuta ili svih 90 kao u poslednjem meču sa Vojvodinom.

– Krenuli smo dobro, dali gol na vreme i stvorili nekoliko šansi na 1:0. Nismo ih iskoristili i usledila je kazna. Naivno smo primili gol. Na poluvremenu smo se u svlačionici dogovorili da moramo da damo sve od sebe i da nastavimo u maniru u kojem smo i otvorili utakmicu. To nam se isplatilo, odigrali smo izvanredno drugo poluvreme i mogli smo da postignemo možda još neki gol, ali zadovoljni smo ovakvim ishodom. To je model po kome treba da igramo i u nastavku sezone – uveren je Plavšić, koji je kod trećeg gola demonstrirao prefinjenu tehniku šuta, “otvorivši” stopalo na vreme i gađajući tačno ispod golmanovih ruku u donji desni ugao gola.

Vojvodina – večita inspiracija

– Mnogo mi znači što sam postigao pogodak na meču protiv Vojvodine. Svi znate da me Vojvodina svojevremeno nije želela u svojim redovima. Pokazao sam im da su pogrešili u proceni. Ipak, sada je najvažnije da se ekipa vratila na prvo mesto ovom pobedom. Drago mi je što sam tome doprineo i njadam se da ćemo na prvom mestu i ostati – ponovo je “pecnuo” Plavšić matični klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari