Meč za vidanje rana 1Foto: EPA-EFE/ JUAN MIGUEL PEREZ RAMOS

Turbulentno je bilo poslednjih desetak dana na Malom Kalemegdanu.

Poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća oslobodio je duh iz boce koji je širom košarkaškog etra proneo vest da su u taboru crveno-belih pale teške reči i da se dogodilo verbalno nadgornjavanje, zbog čega je predsednik Nebojša Čović okupio navodne učesnike „incidenta“ i javnosti ponudio zvaničnu verziju.

Stepen jedinstva i timske hemije biće istestiran na utakmici sa ekipom koja na sedam kola do kraja ligaškog dela ima solidne šanse da se nađe u Top 8. Predvodnik i apsolutni lider Unikahe ove sezone, Nemanja Nedović sa pozicije najboljeg strelca i „meč vinera“ zvaničnog osvajača Evrokupa, neće biti u stanju da pomogne saigračima zbog prehlade, tako da će napadački arsenal gostiju mahom biti sveden na šematske akcije.

– Već sada želimo da pokažemo bolju igru, bez obzira što imamo i određenih zdravstvenih problema, ali nadamo se da se to neće osetiti kroz pristup ostalih u ekipi. Unikaha ima ozbiljnu spoljnu liniju koju smo već videli, MekKaluma, Dijaza, Salina… Težak meč je pred nama, i zato je podrška navijača vrlo važna, posebno sada u ovom trenutku, kada tražimo put i povratak na pobednički kolosek – istakao je trener Alimpijević, uveren da će samopouzdanje njegovih pulena biti popravljeno samim tim što su imali sedam dana za pripremu večerašnjeg meča.

Unikaha u stopu prati osmoplasirani Makabi (12-11) i pokušaće da iskoristi momentum i brejkne crveno-bele u Beogradu (10-13). Statistički podatak da samo Nedović i Vaščinski prosečno beleže više od 10 poena valjano objašnjava razloge tek desetog napada Unikahe u Evroligi i svega tri pobede na strani. Realizacija za dva poena od 50 odsto pokazuje i nedovoljnu iskorišćenost pokretljivog i atletski dominantnog DŽejmsa Agustina, odnosno DŽefrija Bruksa, koji spada u red boljih krilnih centara u Evroligi.

– Unikaha je tim koji na prvom mestu, kao i većina španskih timova, igra u visokom ritmu tokom čitave utakmice. Imaju kvalitet, ali deo motivacije osim želje da uhvatimo pravi ritam, imamo i u porazu koji smo doživeli od njih u prvom delu lige u Malagi. Kako bismo došli do bodova, moraćemo da podignemo našu igru na viši nivo – naglasio je Milko Bjelica, koji u poslednja dva meseca igra daleko ispod svojih mogućnosti.

Dragan Milosavljević, drugi srpski reprezentativac u redovima Unikahe, prema sopstvenom priznanju nije zadovoljan načinom na koji mu se razvija karijera u Malagi. Kao bivši kapiten Partizana sigurno će imati izraženi motiv da što bolje sačuva Tejlora Ročestija i time značajno uspori igru crveno-belih. Popularni Gagi nije se čak ni „skidao“ na pojedinim mečevima u Endesa i Evroligi, odlukama Đoana Plaze, koji je trenutno posle Pabla Lasa trener sa najdužim vezanim mandatom u Evroligi (od 2013. trener Unikahe) i mogao bi večeras da dobije više prostora jer odlično poznaje igračke mane i vrline, pre svih Lazića i Dangubića.

Virus jači od Nedovića

Prema poslednjim informacijama iz Malage, uprkos velikoj želji, Nemanja Nedović neće biti u stanju da pomogne saigračima Unikahe na večerašnjem meču protiv Crvene zvezde. Najbolji igrač Andalužana je poslednja četiri dana prehlađen tako da će gotovo izvesno propustiti veoma važan duel u Beogradu: “ Verovatno je da idemo sa celim timom u Beograd. Nedović neće igrati, prehlađen je, oseća mučnine i malaksalost, nije trenirao poslednjih dana i neće igrati protiv Zvezde. Šermandini ima magnetnu rezonancu i nisam siguran da će igrati. Trenirao je, ali oseća bol“, neraspoloženo je konstatovao Đoan Plaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari