Morezmo pravda favorizovanje muškaraca 1EPA/CHRISTOPHE KARABA

Direktorka Rolan Garosa morala da objašnjava sopstvenu izjavu o izboru aktera za večernje termine mečeva.

Kao i do sada, najatraktivnije tajminge na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu dobijaju takmičari u muškom singlu, a bivša „reketašica“ Ameli Morezmo to je obzazložila konstatacijom da su „muškarci interesantniji i traženiji“.

Međutim, njeno aludiranje na činjenicu da publika tradicionalno u većem broju dolazi na mečeve jačeg pola, a sponzori daju više novca za takve susrete nego za bitke dama, naišla je na negativne komentare. I osude zbog seksizma.

„Pre svega, komentar koji sam dala je izvučen konteksta. I želim da se izvinim igračicama koji su se osećale loše zbog toga. Mislim da ljudi koji me poznaju, koji me poznaju na terenu i van njega, tokom moje karijere, tokom svega što sam radila, znaju da sam veliki borac za jednaka prava žena i muškaraca.

Što se tiče rasporeda, posebno za noćne mečeve, imamo vlasnike ulaznica, osećam da je zaista teže zakazati ženski meč jer moramo da uzmemo u obzir mnogo toga.

„Sledeće godine da bismo mogli da budemo fer prema igračicama, kao i prema obe kategorije zapravo, bilo bi dobro da možda imamo mogućnost da stavimo dva meča ili možda meč za žene plus meč dublova“, pravdala se Morezmo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari