Moto GP: Dominantna pobeda Lorenca u Muđelu 1Foto: EPA-EFE/ CLAUDIO GIOVANNINI

Vozač Dukatija Horhe Lorenco stigao je na maestralan način do prve pobede u sezoni, na legendarnom Muđelu, za VN Italije.

Lorenco je kroz cilj prošao sa šest sekundi prednosti u odnosu na timskog kolegu Andreu Dovicioza, dok je treći bio vozač Jamahe, popularni „Doktor“, Valenstino Rosi.

Na „hramu“ auto-moto sporta videli smo izuzetno uzbudbljivu trku, zbog koje milioni pasioniranih ljubitelja dvotočkaša svake godine prate najbrže vozače na svetu, a pogotovo u Italiji, gde se pobeda uvek nekako posebno ceni.

Horhe Lorenco, čovek koji je pre ove trke bio na „izlaznim vratima“ iz Dukatija zbog loše forme u prethodne dve sezone, odvezao je trku svog života i možda „kupio“ mesto u italijanskoj ekipi i naredne sezone.

Odavno jedan vozač Dukatija, a da to nije Doviciozo, nije tako lako ostavio konkurenciju iza sebe, pa se sada s pravom očekuju veliki rezultati od Španca, a pogotovo u narednoj trci koja se vozi za dve nedelje u Barseloni.

Mark Markez, vodeći u šampionatu, otišao je u jednoj krivini preširoko u samoj sredini trke i pao, pa je ostao bez borbe za bodove, iako se brzo pridigao, ali na kraju i zauzeo 16. mesto.

Tu činjenicu iskoristili su njegovi najbliži pratioci u šampionatu da mu se dodatno približe, pa nas očekuje izuzetno zanimljiva sezona u najjačoj klasi, Moto GP.

Treći je kroz cilj prošao Valentino Rosi, koji je vodio veliku borbu sa pilotom Suzukija Andreom Janoneom, ali je favorit domaće publike na kraju za delić sekunde bio brži, te se popeo na poebdničko postolje.

Šampionat

Mark Markez 95

Valentino Rosi 72

Maverik Vinjales 67

Andrea Doviciozo 66

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari