Moto GP: Maestralni Lorenco najbrži u Austriji 1Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK

Vozač Dukatija Horhe Lorenco trijumfovao je na VN Austrije, 11. trci u sezoni i tako upisao svoju treću pobedu ove godine.

Iza njega je u spektakularnom finišu prošao pilot Repsol Honde Mark Markez, dok je treći bio još jedan vozač Dukatija, Andrea Doviciozo.

Na stazi „Red Bul ring“ nije viđeno mnogo preticanja u prvoj polovini trke, a već nakon par krugova su se na čelu „karavana“ izdvojila pomenuta tri vozača.

Iako su već pre prve krivine Lorenco i Doviciozo prestigli Markeza, aktuelni šampion im je uzvratio već u prvim krugovima, da bi od polovine trke Lorenco krenuo u napad za pobedu, a Doviciozo je polako zaostajao za vodećim tandemom.

Iako je Markez na svaki napad Lorenca uzvratio povrativši prvo mesto, na onaj u poslednjem krugu nije mogao, jer je sjajni Španac praktično ispao sa svog Duktija, ali je ostao na točkovima i na pravcu između treće i četvrte krivine zahvaljujući snazi motora italijanske ekipe stekao prednost nad Hondom koju je do kraja kruga sa razlikom od jedne desetinke i sačuvao.

Sa druge strane, Doviciozo je bio predaleko od svojih rivala, a da je samo bio malo bliži, sigurno bi se i on umešao u borbu za pobedu.

Kao četvrti je prošao kroz Kal Kračlou, kao peti Danilo Petrući, a šesti je bio Valentino Rosi, pa sada popularni „doktor“ zaostaje 59 bodova za Markezom u generalnom poretku vozača.

Tabela

Mark Markez 201

Valentino Rosi 142

Horhe Lorenco 130

Andrea Doviciozo 129

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari