Moto GP: Markez najbrži u Herezu 1Foto: EPA-EFE/ JOSE MANUEL VIDAL

Vozač Repsol Honde i aktuelni šampion Mark Markez trijumfovao je u četvrtoj trci sezone voženoj u Herezu, ispred Aleksa Rinsa na motoru Suzukija i Maverika Vinjalesa iz Jamahe.

Dvojac iz Petronas Jamahe, Fabio Kvartararo – Franko Morbideli, koji je na jučerašnjim kvalifikacijama apsolutno sve iznenadio zauzevši prvo i drugo mesto, danas jednostavno nije imao sreće.

Kvartararo je kao drugoplasirani u trci imao problem sa menjačem, te je i odustao iz iste, a Italijan je imao problem sa gumama pri kraju trke, pa su ga lako obišli i Andrea Doviciozo i Danilo Petrući, a na samom kraju i Valentino Rosi.

Ipak, uz pobednika trke, najbolji utisak je ostavio vozač Suzukija Aleks Rins koji je startovao sa devete pozicije, a onda polako redom obilazio sve vozače ispred sebe, da bi na kraju došao do drugog mesta, što je u tom trenutku bio maksimum, budući da je prvoplasirani Markez u tom trenutku imao preko tri sekundi prednosti.

Andrea Doviciozo došao je, četvrtim mestom, do najboljeg ličnog rezultata u jedanaestom učešću na Herezu, a iako je bio veoma blizu Vinjales, nije uspeo da pronađe prostor i da pretekne  odličnog Španca u borbi za podijum.

Ovakav ishod trke uslovio je to da trenutno u šampionskoj trci imamo tri takmičara u okviru od tri boda, a da prvu četvoricu razdaja svega devet bodova.

Tabela

Markez 70

Rins 69

Dovociozo 67

Rosi 61

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari