Konkurencija u napadu Crvene zvezde uskoro će biti jača za još jednog ofanzivca.

Brojne spekulacije prethodnih dana su konačno otklonjene, a svoj dolazak u redove šampiona Srbije potvrdio je argentinski napadač Pablo Muče, čiji je transfer u jednom momentu bio u magli, ali je nekadašnji fudbaler Boke Juniors priznao da je sve rešeno i da će u toku ove nedelje obući crveno-beli dres.

Fudbaler kome je prirodna pozicija polušpic, ili tzv. „lažna devetka“ kao glavni motiv dolaska na najveći srpski stadion istakao je finansijske razloge koje nije bio u mogućnosti da ispuni u domovini.

– Neću da lažem, ekonomski razlozi su me ubedili na dolazak u Crvenu zvezdu. Biće to lep izazov. Čuo sam samo dobre stvari o toj zemlji i pogotovo o Beogradu koji je lep grad i nudi uslove za kvalitetan život – izjavila je nekada velika nada argentinskog fudbala koga je ozbiljna povreda prošle godine omela da propusti dosta mečeva u prethodnom periodu.

Ofanzivac koji je najbolje fudbalske dane doživeo u Boki Juniors za koju je u periodu od 2006. do 2012. zabeležio 127 nastupa postigavši 18 golova, poslednjih šest meseci je proveo kao pozajmljen igrač Palmeirasa u argentinskom Lanusu u kome je sakupio 15 nastupa uz jedna postignut pogodak. Najveći žal za 28-godišnjeg igrača u minulom periodu bio je izostanak sa finalnog meča protiv San Lorenca na kome je njegov klub ubedljivo slavio sa 4:0.

– Ostaje gorak ukus što nisam igrao u finalu protiv San Lorenca. Voleo bih da se drugačije završilo, trener mi nikada nije objasnio zašto me je precrtao u toj utakmici. Zaista čudno, jer sam igrao celo prvenstvo – rekao je Muče.

Kada je reč o iskustvu igranja u Evropi, Argentinac je pre četiri sezone stigao u turskom Kajzeri za koji je tokom dve godine nastupa odigrao 60 utakmica i postigao 13 golova. Muče je istakao da mu je taj period dosta pomogao da igrački sazri.

Očekuje se da će argentinski napadač doći u Beograd do kraja nedelje kada obavi sve formalnosti oko avionske veze sa Srbijom. Ako ne bude većih problema Muče će se obavezati na jednogodišnju saradnju sa crveno-belima za koje bi igrao kao pozajmljen igrač.

Poletanović se nameće

Zalaganjem na treningu i više nego dobrim izdanjem protiv Zarje u kojoj je postigao i gol Marko Poletanović je nagovestio da će u narednoj sezoni predstavljati veliko pojačanje za Zvezdu, iako je malo verovatno da će se naći u startnih 11 zbog Le Taleka i Donalda koji igraju na njegovoj poziciji. Ipak, 23-godišnji Novosađanin je obećao da će radom na treningu pokušati da ubedi trenera Božovića da zaslužuje ozbiljnu minutažu u izazovnoj sezoni.

 

Le Taleka muči tetiva

Francuski vezista Damian Le Talek pauzirao je prethodnih dana zbog povrede tetive koja ga je sprečila da juče bude u kombinaciji za prijateljski susret protiv rumunskog Pandurija. Nekadašnji mladi reprezentativac „trikolora“ bi trebalo da bude spreman do prvog evropskog izazova koji će crveno-beli imati sredinom naredne nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari